18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Στους δρόμους στις 20 Νοεμβρίου το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το προσφυγικό

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και γενικότερα όλους τους φορείς σε κοινή μέρα δράσης για όλο το Αιγαίο, στις 20 Νοεμβρίου για το προσφυγικό , προαναγγέλλοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Για ακόμη μια φορά διαπιστώνουμε ότι η απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και ο ντόπιος πληθυσμό εξαιτίας του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων στα νησιά και τη χώρα διαρκώς χειροτερεύει. Τα νησιά μας έχουν γίνει στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακές δυστυχισμένων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου και της φτώχειας.

Η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας – Ελλάδας, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακολουθεί η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και μια σειρά εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης και ορισμένοι τοπικοί παράγοντες, είναι καταστροφική για πρόσφυγες-μετανάστες και μόνιμους κατοίκους. Ευθύνεται γι αυτό που ζούμε καθημερινά στα νησιά μας. Είναι πολιτική εγκλωβισμού, καταστολής, απανθρωπιάς, προβλέπει τη δημιουργία νέων hotspot, κλειστών κέντρων φυλακών, φέρνει πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια. Ο νέος νόμος για το άσυλο καταργεί κάθε διεθνές κατοχυρωμένο δικαίωμα για τους αιτούντες άσυλο. Θα φέρει μεγαλύτερη καταστολή, φυλακίσεις, απελάσεις, χωρισμούς και διάλυση οικογενειών.

Η τακτική της κυβέρνησης να μην κλείνει τα hotspot στα νησιά, να μην απεγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες, να τους μεταφέρει σε περιοχές που δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή διογκώνει το πρόβλημα. Αφήνει περιθώριο καλλιέργειας ρατσισμού και ξενοφοβίας από κάποιους που εκμεταλλεύονται την αγωνία του λαού από τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργούνται από τον εγκλωβισμό. Που «κουκουλώνουν» την αιτία του προβλήματος και «χτυπούν» το θύμα και όχι αυτόν που φταίει για τα προβλήματα που βιώνουμε.

Εμείς που ως λαός, έχουμε πολλές φορές ζήσει τη φτώχεια, τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση δεν πρέπει να μένουμε απαθείς απέναντι στα εγκλήματα που γίνονται στη Συρία, την Υεμένη, στα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο, στην εξαθλίωση ανθρώπων και στον εγκλωβισμό τους στα hotspot. Δεν είναι αυτοί «εισβολείς» στη χώρα μας, στα νησιά μας, αλλά το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η

Τουρκία και όποια άλλη δύναμη επιτίθεται στις χώρες τους, κατακλέβει το βιός τους, γεμίζει και τη δική μας χώρα με βάσεις του θανάτου.

Καλούμε τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους φορείς των νησιών του Αιγαίου ακόμη μια φορά να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και στις 20 Νοέμβρη να πραγματοποιήσουμε πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, παρεμβάσεις σε όλα τα νησιά απαιτώντας ΕΔΩ και ΤΩΡΑ να σταματήσει ο εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών και να κλείσουν όλα τα hotspot.

Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις αιτίες που γεννούν φτώχεια πολέμους και προσφυγιά.

Ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, στο ΝΑΤΟ και στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί η Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις βάσεις και να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις που είναι ορμητήρια πολέμου και θανάτου. Να σταματήσουν οι επεμβάσεις στη Συρία και όπου αλλού.

Να εκφράσουμε αλληλεγγύη με κάθε τρόπο και πρώτα από όλλα με τις διεκδικήσεις μας, στα θύματα του πολέμου και της φτώχειας! Σε όσους έχουν ξεριζωθεί από τις πατρίδες τους για τα κέρδη των ισχυρών. Να απομονώσουμε κάθε φωνή μίσους και ξενοφοβίας.

 

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Να ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ όλα τα hotspot! Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά!

Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα

Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας. Εκεί να διατυπώνονται τα αιτήματα ασύλου κλπ και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν

Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Επανενώσεις οικογενειών. Κανένας ανήλικος σε ακατάλληλες συνθήκες

Στα νησιά να υπάρχει ένας μικρός χώρος υποδοχής, καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε.-Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα

Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού

 

Η 20η Νοέμβρη να είναι για τη Σάμο και τα άλλα νησιά του Αιγαίου μέρα διεκδίκησης και αλληλεγγύης!

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin