14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

ΚΚΕ προς τον υπουργό Άμυνας – Μέτρα προστασίας απο τον κορωνοϊό στα στρατόπεδα της Σάμου

Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από την πανδημία στα στρατόπεδα της Σάμου ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:
«Φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους σε στρατόπεδα και φυλάκια της Σάμου, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη βασικών μέσων και υλικών υγιεινής, για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο το φαινόμενο του συγχρωτισμού τριάντα (30) και πλέον στρατιωτών και μονίμων στελεχών στα φυλάκια της Σάμου.
Επισημαίνουν ότι είναι εμφανής η απουσία αντισηπτικών, γαντιών και μασκών στα στρατόπεδα, στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στις μετακινήσεις που γίνονται με στρατιωτικά οχήματα.
Ακόμη αναφέρουν ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα, από τις διοικήσεις των στρατοπέδων, για τους στρατευμένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση άμεσα:
·Για την προμήθεια των στρατιωτικών μονάδων και των φυλακίων της Σάμου, με όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά για την προστασία των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από τον κορωνοϊό;
·Για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα στρατόπεδα και τα φυλάκια, με τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μέσα στα στρατόπεδα, καθώς και με την επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων και ξενώνων, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης;
·Για πρόσθετα μέτρα σχετικά με την προστασία των στρατευμένων από τον κορωνοϊό, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε όλα τα στρατόπεδα;».

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin