18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

ΚΚΕ προς τον υπουργό Άμυνας – Μέτρα προστασίας απο τον κορωνοϊό στα στρατόπεδα της Σάμου

Μέτρα προστασίας των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από την πανδημία στα στρατόπεδα της Σάμου ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης προς τον υπουργό Άμυνας που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Νίκος Παπαναστάσης, Μαρία Κομνηνάκα και Θανάσης Παφίλης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση:
«Φαντάροι που υπηρετούν τη θητεία τους σε στρατόπεδα και φυλάκια της Σάμου, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για την έλλειψη βασικών μέσων και υλικών υγιεινής, για την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο το φαινόμενο του συγχρωτισμού τριάντα (30) και πλέον στρατιωτών και μονίμων στελεχών στα φυλάκια της Σάμου.
Επισημαίνουν ότι είναι εμφανής η απουσία αντισηπτικών, γαντιών και μασκών στα στρατόπεδα, στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς και στις μετακινήσεις που γίνονται με στρατιωτικά οχήματα.
Ακόμη αναφέρουν ότι δεν έχουν παρθεί μέτρα, από τις διοικήσεις των στρατοπέδων, για τους στρατευμένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση άμεσα:
·Για την προμήθεια των στρατιωτικών μονάδων και των φυλακίων της Σάμου, με όλα τα απαραίτητα μέσα και υλικά για την προστασία των στρατευμένων και του μόνιμου προσωπικού από τον κορωνοϊό;
·Για την αποφυγή του συγχρωτισμού στα στρατόπεδα και τα φυλάκια, με τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή μέσα στα στρατόπεδα, καθώς και με την επίταξη ξενοδοχειακών μονάδων και ξενώνων, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στους θαλάμους και να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ξεκούρασης;
·Για πρόσθετα μέτρα σχετικά με την προστασία των στρατευμένων από τον κορωνοϊό, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε όλα τα στρατόπεδα;».

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin