16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

ΚΚΕ Σάμου -Εγκληματική η πολιτική ΕΕ- ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το προσφυγικό

Η εικόνα χιλιάδων ανθρώπων να προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα στο κρύο και τη βροχή χωρίς κανένα μέσο προστασίας, δεν είναι εικόνα που μας έρχεται από μια μακρινή φτωχή χώρα. Είναι η εικόνα της απάνθρωπης κατάστασης εγκλωβισμού στην οποία έχουν καταδικάσει πρόσφυγες και μετανάστες η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι εικόνα της καθημερινότητας της πρωτεύουσας του νησιού που δεν τιμά κανέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Κανένας δε μπορεί να ανέχεται αυτή την κατάσταση. Κανένας δε μπορεί να μένει αδιάφορος. Ο λαός του νησιού μας να καταδικάσει την εγκληματική  πολιτική του μαζικού εγκλωβισμού ανθρώπων στο νησί, την επικίνδυνη πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Να διεκδικήσει μέσα από τους μαζικούς φορείς εδώ και τώρα:

  • να κλείσει άμεσα το hotspot. Να μη δημιουργηθεί νέο. Οι πρόσφυγες και μετανάστες αφού καταγράφονται και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες να μεταφέρονται σε δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Εκεί να μεταφερθούν και οι υπηρεσίες ασύλου όπου θα διατυπώνουν τα αιτήματά τους και σύντομα να απεγκλωβίζονται και από τη χώρα με προορισμό τις χώρες που επιθυμούν.
  • μεταφορά των ευάλωτων ομάδων (έγκυες, παιδιά, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, ασθενείς) στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μέτρα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες για όσους παραμείνουν εδώ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη.

Οι πρόσφατες υποσχέσεις περί αποσυμφόρισης αποδείχτηκαν για άλλη μια φορά λόγια του αέρα. Αυτό που φαίνεται να προχωρά είναι η δημιουργία ενός νέου hotspot στο νησί που θα εγκλωβίζει ακόμη περισσότερους ανθρώπους – θύματα του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Αυτά πρέπει να βοηθήσουν τον καθένα να βγάλει συμπεράσματα για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και η κυβέρνηση, που με σπουδή υλοποιεί αυτή την πολιτική, και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που εγκλωβίζουν το λαό στο «ρεαλισμό» της αποδοχής αυτού του εγκλήματος, που προτείνουν κέντρα φυλακές για να μη χαλάει και η εικόνα του νησιού τις γιορτές ή το καλοκαίρι, εκείνες οι δυνάμεις που ρίχνουν το φτάιξιμο στους ξεριζωμένους λες και ήταν επιλογή ενός πρόσφυγα ή μετανάστη να εγκλωβιστεί εδώ και να κινδυνεύει η ζωή του από τη διαβίωση σε τετοιες άθλιες συνθήκες. Έχει πέσει προ πολλού το συμμαχικό και ανθρωπιστικό προσωπείο που φτιαχνουν όλοι μαζί για το ΝΑΤΟ – που θα προστάτευε τα σύνορα και θα απέτρεπε τις ροές – αλλά και για την ΕΕ. Να διεκδικήσει αποφασιστικά τα αιτήματα που αποτελούν ανάγκη και λύση για πρόσφυγες – μετανάστες και  κατοίους.

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin