21.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου – Να γίνονται μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό

Επείγουσα χαρακτηρίζει το ΚΚΕ  Σάμου τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για τις ανάγκες της υγείας των νησιωτών, των εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό, καθώς και των τουριστών, ζητώντας από την κυβέρνηση να διενεργούνται μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί επιβεβαιώνει κι ενισχύει τις ανησυχίες και τους φόβους του λαού μπροστά στο γεγονός ότι η κυβέρνηση – παρά τους πανηγυρισμούς και τις διακηρύξεις της που προσπαθούν να εφησυχάσουν το λαό – επί της ουσίας, έχει αφήσει απροστάτευτο το νησί. Οι δομές υγείας και το νοσοκομείο του νησιού παραμένουν υποστελεχωμένα με κενά και ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας. Η μια πνευμονολόγος για όλο το νησί, οι 7  – όλες κι όλες – προσλήψεις νοσηλευτών και 14 (από 16 πριν) συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι ενδεικτικά στοιχεία της κατάστασης.

Οι φόβοι και οι ανησυχίες δυναμώνουν ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στο λαό για να επιδείξει για άλλη μια φορά την «ατομική του ευθύνη» αλλά την ίδια ώρα δεν προχωρά σε μαζικά τέστ σε όλους τους ταξιδιώτες από και προς το νησί, επιβάλλει πρωτόκολλα που ειδικά για τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες είναι αδύνατον να εφαρμοστούν. Προσπαθεί να ρίξει και πάλι την ευθύνη στο λαό τη στιγμή που αφήνει τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν σχεδόν γεμάτα και συζητά με τους εφοπλιστές αύξηση της πληρότητας των πλοίων προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη τους εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας επιβατών κι εργαζομένων.

Καλούμε το λαό του νησιού να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει:

  • Ουσιαστικό προληπτικό έλεγχο στις χώρες προέλευσης, στις εισόδους της χώρας, στις μεγάλες τουριστικές μονάδες, στις τουριστικές ζώνες, στα χωριά (με μαζικά τεστ – θερμομετρήσεις σε τουρίστες και εργαζόμενους, μόνιμους κατοίκους) από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Εξασφάλιση προληπτικού ελέγχου όσων φτάνουν στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στις δομές της δημόσιας Υγείας του νησιού, να στελεχωθούν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Να εξασφαλιστεί όλο το προβλεπόμενο προσωπικό και μέσα ώστε να λειτουργούν όπως πρέπει τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία στα χωριά. Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ ώστε να κινούνται 2 ασθενοφόρα σε όλες τις βάρδιες.
  • Να προχωρήσει, εδώ και τώρα, ο μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από’κει στις χώρες που επιθυμούν. Να κλείσουν όλα τα hotspot – Κανένα νέο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί Κέντρο Υγείας στο ΚΥΤ, να υπάρχουν σταθεροί προληπτικοί έλεγχοι, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με την παροχή επαρκούς νερού και των αναγκαίων μέσων για καθαριότητα και προστασία.

 

Related posts

Το μήνυμα του βουλευτή Σάμου για το Πάσχα

admin

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin