17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

ΚΚΕ Σάμου -Ο λαός του νησιού να μη τσιμπήσει στις υποσχέσεις της κυβέρνησης

Η επίσκεψη Βίτσα στη Σάμο και οι δηλώσεις του σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών δεν πρέπει να ξεγελάσουν το λαό του νησιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού έχει συμφωνήσει και τηρεί την απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει χιλιάδες ανθρώπους στα νησιά και τη χώρα, ασκεί δήθεν κριτική στην πολιτική της ΕΕ στο μεταναστευτικό.

Την ώρα που ο εγκλωβισμός και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της, δημιουργούν το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και άλλα ακροδεξιά… λουλούδια, εμφανίζονται ως το ανάχωμα στην ακροδεξιά.

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τους φτωχούς λαούς και τις επεμβάσεις της Δύσης που προκαλούν την προσφυγιά. Την ίδια στιγμή στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΝΑΤΟ και τα σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ στα Βαλκάνια, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ετοιμάζουν νέο κέντρο – φυλακή στο νησί μας.

Ο λαός του νησιού να μη τσιμπήσει στις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Να μην εμπιστευτεί κανένα από τα άλλα αστικά κόμματα που ανεξάρτητα από διαφορές συμφωνούν στον εγκλωβισμό προσφύγων  και μεταναστών στη χώρα, διεκδικούν κέντρα κλειστού τύπου σαν κι αυτό που θα φτιάξει η κυβέρνηση στο νησί μας. Να απομονώσει εθνικιστικές,  ρατσιστικές ομάδες όπως η Σάμος SOS.

Να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες και να διεκδικήσει τη μόνη λύση στο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού για πρόσφυγες και κατοίκους:

  • Κανένα νέο hotspot στο νησί – να κλείσει το υπάρχον
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

Να δώσει μήνυμα και στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ στην ευρωβουλή και την τοπική διοίκηση που είναι το πιο ισχυρό όχι στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin