14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

Κοινή δήλωση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Κιάσσου-Τσερέ

Σε κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Κιάσσου Εμμανουήλ και Τσερέ Πυργιώτη Ζωής, αναφέρουν τα εξής:

Λίγες μέρες πριν από τις κάλπες είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρανοήσεις. Διευκρινίζουμε ότι παραιτηθήκαμε από εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου.

Αλλά  συνεχίζουμε τον αγώνα μας με το ψηφοδελτιο του υποψηφίου δημάρχου κ. Αντώνη Σίμου «Πορεία Ευθύνης».

Την Κυριακη 26/5/2019 ζητάμε την ψήφο των δημοτών μας για ένα καλύτερο αύριο,για ένα δήμο ασφαλή, καθαρό και δημιουργικό

Εντωμεταξύ, απάντηση στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου, κ. Γιάννη Μάρκου, στέλνει η κα Ζωή Τσερέ Πυργιώτη, η οποία πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την παραίτησή της από τη ΝΟΔΕ Σάμου.


Η κα Τσερέ αναφέρει:

«Αφότου εγώ και ο κ. Κιάσσος παραιτηθήκαμε από την ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Σάμου, δημοσιοποιήθηκε από τον κ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου ένα κείμενο που κρίνει, που με αδικεί και που προκαλεί σύγχυση.  Κοινοποιώ το παρόν κείμενο για να ενημερωθούν οι καλόπιστοι ενδιαφερόμενοι.

Παραιτηθήκαμε από μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου. Βεβαίως παραμένομε μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Βεβαίως είμαστε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τον συνδυασμό ”Πορεία Ευθύνης”, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Συνεχίζω τον προεκλογικό αγώνα χωρίς να προσπαθώ να εξαπατήσω, αλλά με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στον εαυτό μου και στη νοημοσύνη των ψηφοφόρων.

Η κομματική γραμμή ήταν ότι η ΝΔ δεν δίνει χρίσμα σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο Σάμου. Και ο κ. Βορίδης και ο κ. Βαρβιτσιώτης στις ομιλίες τους στην Σάμο επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της ΝΔ στην υποψήφια περιφερειάρχη  κα Καλογήρου, χωρίς να αναφέρουν ονόματα υποψηφίων δημάρχων.

Στις αρχές Μαρτίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου κ. Μάρκου ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση στήριξης ενός εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων (κ. Κατρακάζος και κ. Σίμος) που επισήμως έχουν ζητήσει τη στήριξη του κόμματος.

Αυτή ήταν η κομματική γραμμή, και δεν την παραβιάσαμε.

Είναι λογικό να αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος τι επιτέλους συμβαίνει, και η όλη αλληλουχία επιτρέπει πολλές ερμηνείες.

Όσο για τις καρέκλες, και εγώ, και ο κ. Κιάσσος, και ο κ. Μάρκου έχομε εκλεγεί μέλη της ΝΟΔΕ, με πρόεδρο τον, επίσης εκλεγμένο, κ. Πανουράκη. Στη συνέχεια, ο κ. Μάρκου ορίστηκε πρόεδρος. Έστω και μη εκλεγμένος, θεωρώ ότι ως πρόεδρος είχε την υποχρέωση να προστατέψει τα μέλη του συμβουλίου του».

Η δήλωση του κ. Μάρκου είχε ως εξής:

“Τον διχασμό, τον φέρνουν αυτοί που είτε έχασαν την καρέκλα τους είτε αυτοί που δεν την κέρδισαν. Δεν θα μπω σε λογική αντιπαράθεσης, ούτε η ευγένεια μου θέλω να θεωρηθεί αδυναμία. Συνεχίζω τον αγώνα ενότητας με ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να δουλέψουν σε ένα συλλογικό όργανο, χωρίς ιδιοτέλεια και οπορτουνισμό. Οι άναρθρες κραυγές και τα μαθήματα κομματικής νομιμοφροσύνης , δεν τα δέχομαι από ανθρώπους που σπάνε οι ίδιοι την κομματική γραμμή. Τώρα μπορείτε επιτέλους να εκφραστείτε ελεύθερα”.

Related posts

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin