16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Κραυγή αγωνίας απο το επιμελητήριο Σάμου για το μεταναστευτικό

Την αγωνία των επαγγελματιών αλλά και των κατοίκων αναφορικά με τις αρνητικές εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού –προσφυγικού που βιώνει η Σάμος, περιγράφει με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

Η επιστολή μας αυτή αποτελεί κραυγή αγωνίας των επαγγελματιών αλλά και όλων των κατοίκων του νησιού μας για τις αρνητικές εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα του μεταναστευτικού –προσφυγικού που βιώνουμε καθημερινά με αυξανομένη ένταση.

Ο πληθυσμός των εγκλωβισμένων στο νησί μας συνεχώς αυξάνει, οι ροές συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση και δυστυχώς μέχρι σήμερα κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιστροφής αυτής της επικίνδυνης πορείας δεν έχει παρθεί.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σας δηλώσουμε ότι η αντοχή όλων μας εξαντλείται ενώ πολύ σύντομα οι καιρικές συνθήκες της επερχόμενης φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Σας καλούμε λοιπόν να προχωρήσετε σε άμεση μαζική αποσυμφόρηση του νησιού με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ώστε πριν την έναρξη του χειμώνα να υπάρχουν στο νησί μας μόνο οι τρέχουσες ροές. Την νομοθέτηση ταχυτέρων διαδικασιών εξέτασης των αιτημάτων ασύλου με δεσμευτικό χρονικό διάστημα εξέτασης και τελικής απόφασης. Την επιστροφή στην Τουρκία όλων αυτών που δεν τους χορηγείται άσυλο .

Στο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ χωρίς τη δημιουργία άλλου στο νησί μας. Θεωρούμε ότι η ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων του νησιού μας στη μεγάλη πάνδημη κινητοποίηση της 7/2/19 είναι επίκαιρη και αποτελεί τη μοναδική εγγύηση του ότι το νησί μας δεν θα μεταβληθεί σε ένα απέραντο hot spot.

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης ζητούμε τη μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη λειτουργία μακριά από κατοικημένη περιοχή μόνο ενός μικρού κλειστού χώρου υποδοχής και καταγραφής ταυτοποίησης αλλά και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης με δεσμευτικό μικρό χρόνο παραμονής, και στη συνέχεια προώθηση στην ενδοχώρα.

Η αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας με την ενεργοποίηση σύγχρονων μέσων αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Τέλος τονίζουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη για άμεσο και ουσιαστικό έλεγχο της δράση των ΜΚΟ που δυστυχώς λειτουργούν ανεξέλεγκτα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin