18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Κύρος Κόκκας Οφθαλμίατρος : Η αιθαλομίχλη απο το ΚΥΤ κατά πάσα πιθανότητα περιέχει καρκινογόνες ουσίες

Επιστολή για ένα ακόμη αρνητικό φαινόμενο που μας «κληρονόμησε» το μεταναστευτικό, έλαβε πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα Σαμιακό Βήμα , όπου σημειώνονται οι κίνδυνοι από τις φωτιές που ανάβονται γύρω από το ΚΥΤ, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Φωτο. Κύρος Κόκκας

«Κύριε Διευθυντά,

Τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατεί άπνοια στο Βαθύ, ένα στρώμα αιθαλομίχλης καλύπτει την πόλη, προερχόμενο από φωτιές που ανάβονται γύρω από το ΚΥΤ. Πέρα από το προφανές πρόβλημα της ανοικτής φωτιάς μέσα στο πευκοδάσος, που είναι θέμα της Πυροσβεστικής και του Δασαρχείου, πέρα από το πρόβλημα των πεύκων που κόβονται καθημερινά για να τροφοδοτήσουν αυτές τις φωτιές, που είναι θέμα του Δασαρχείου, ως γιατρός, ανησυχώ ιδιαίτερα για το θέμα της αιθαλομίχλης.

Δεδομένου ότι δεν καίγονται μόνον “καθαρά” ξύλα, αλλά κάθε προελεύσεως υλικά (μελαμίνες, βαμμένα ξύλα, πλαστικά), η αιθαλομίχλη κατά πάσα πιθανότητα περιέχει καρκινογόνες ουσίες, τις οποίες αναπνέει ο πληθυσμός της πόλεως, από βρέφη έως ηλικιωμένους, με συνέπειες στην υγεία τους. Και δεν αναφέρομαι μόνον σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά αναφέρομαι σε όλο τον πληθυσμό, των μεταναστών/προσφύγων συμπεριλαμβανομένων. Αναφέρομαι ακόμη και σε αυτούς που πιθανώς να αδιαφορήσουν ή ακόμη και να ενοχληθούν από αυτή την επιστολή. Όλοι αναπνέουμε τον ίδιο αέρα.

Θεωρώ καθήκον του Δήμου και των Υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού να μεριμνήσουν άμεσα και με κάθε δυνατό τρόπο για την υγεία των πολιτών.

Με τιμή,

Κύρος Κόκκας
Οφθαλμίατρος»

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin