16.6 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

Ο Κώστας Δουζίνας απο την Σάμο : Άνοιγμα στη κοινωνία και εγγραφή νέων μελών στον Σύριζα

Ανοιχτή συζήτηση με ομιλητή τον ακαδημαϊκό Κώστα Δουζίνα, πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής, 27 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο «Σάμος» η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου.

Τον πρώην βουλευτή προλόγισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου, κ. Νίκος Κακλαμάνης.

Στην εισαγωγή του ο κ. Δουζίνας έκανε την διαπίστωση ότι, η Ελλάδα του 2019 είναι καλύτερη σε όλα τα πεδία από αυτά του 2014 και το δικαιολόγησε.

“Η κυβέρνηση βρέθηκε από την αρχή σε μία διαρκή αντίφαση. Χρειάστηκε να αποδεχθεί και να εφαρμόσει πολιτικές που δεν συνάδουν με τις ιδέες του κόμματος και των μελών του. Λειτούργησε με μια αφιλόξενη κρατική δομή, και απέναντι σε εχθρικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος στάθηκε σε αυτά που κατάφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η προστασία της εργασίας, η δικαιότερη φορολογία, η τόνωση της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, καθώς και η δημιουργία ενός δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών.

“Πετύχαμε την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας, και δημιουργήσαμε συνθήκες δημοσιονομικής ασφάλειας, εκσυγχρονίζοντας την κρατική διοίκηση. Τα καταφέραμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με σκληρούς συμβιβασμούς και με πολλή δουλειά” , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κώστας Δουζίνας.

Τέλος, ο ακαδημαϊκός υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως η οργανωτική ανασυγκρότησης του κόμματος, με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, με άνοιγμα στη κοινωνία και με την εγγραφή νέων μελών.

Στη συνέχεια υπήρξε ζωντανός διάλογος με φίλους και μέλη του κόμματος.

Εντύπωση έκανε η δημόσια παρέμβαση του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα κ. Βασίλη Παυλίδη.

Ανέλυσε τις αιτίες της αποχώρησης του από χώρο της Νέας Δημοκρατίας δηλώνοντας στην αίθουσα ότι συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη, σε ότι αφορά τους χειρισμούς του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin