18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Περιφερειακά

Κ. Μουτζούρης: Ορκίστηκε και φορτσάρει…

Του Ευστράτιου Δ. Κοκκινέλλη*

“Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη, και του Περιφερειακού Συμβουλίου, στον κατάμεστο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης, χοροστατούντος των Μητροπολιτών Μυτιλήνης, κ.κ. Ιακώβου και Μηθύμνης, κ.κ. Χρυσοστόμου.”

Οι πολίτες του Β. Αιγαίου πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς και να ευελπιστούν σε καλύτερες μέρες, μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της Περιφέρειας του Β. Αιγαίου, από τον τέως Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο και νυν -πλέον- Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μουτζούρη, διότι με το καλημέρα, <<σήκωσε μανίκια>> και σαν μηχανικός αρχίζει να επιλύει προβλήματα.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, και παρουσίας των βουλευτών Λέσβου, της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Γιάννη Μπουρνού, των νεοεκλεγέντων Δημάρχων Δυτικής Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου και Δήμου Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, ο νέος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, εξέδωσε λόγο.

Στην πρώτη του ομιλία, λοιπόν, με τη νέα του ιδιότητα, ο Κώστας Μουτζούρης εμφανίστηκε στον λόγο του αποφασιστικός, ουσιαστικός και έτοιμος να κάνει το “άλμα ανάπτυξης” που τόσο χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα νησιά του Β. Αιγαίου. O Πρύτανης και Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, προς τιμήν του, αναγνώρισε το έργο της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής και δεσμεύτηκε ενώπιον όλων, ότι θα συνεχίσει τα ήδη υπάρχοντα έργα και -τις ήδη υπάρχουσες μελέτες- θα τις μετουσιώσει σε έργα.

O Περιφερειάρχης, κ. Μουτζούρης, ήταν καταπέλτης και αναφέρθηκε στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, <<παίρνοντας ξεκάθαρη θέση>>, κάτι το οποίο δεν είχε πράξει η τέως Περιφερειακή Αρχή. Συγκεκριμένα, δήλωσε << Αυτήν τη στιγμή, το κυρίαρχο είναι η έλευση, κατάλυση και παραμονή στα νησιά είκοσι και πλέον χιλιάδων αλλοδαπών, οι οποίοι εισέρχονται παρατύπως. Είναι άνθρωποι με όλα τα δικαιώματα, ανθρώπινες ψυχές, οι οποίες δικαιούνται κάθε προσοχής και κάθε αγάπης, όμως παράτυπα εισέρχονται στη χώρα μας και παραμένουν στα νησιά μας. Αυτό είναι το κυρίως θέμα που από αύριο κιόλας, θα το αναδείξουμε. Δεν είναι δυνατόν, τα νησιά του Β. Αιγαίου να είναι καταθετήρια ψυχών>>.

Στη συνέχεια, τόνισε πως όλη η χώρα πρέπει να επωμιστεί αυτήν την παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση, κι όχι μόνο τα νησιά του Β. Αιγαίου, υποστηρίζοντας ότι <<Δεν πρέπει να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά, εθνικά, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου>>.

“Ζωντανή σύνδεση και σε ενημερωτική εκπομπή, στο ΣΚΑΙ”:

Τη Δευτέρα(2/9/2019), την πρώτη εργάσιμη ημέρα ως Περιφερειάρχης, ο Κώστας Μουτζούρης βρισκόταν στο επιβατικό λιμάνι Μυτιλήνης, εκεί όπου γινόταν, η αναχώρηση 1.500 αιτούντων άσυλο με δύο ναυλωμένα πλοία τύπου καταμαράν προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Από τη Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας του Κιλκίς ο οποίος λειτουργεί υπό την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης, κ. Κώστας Μουτζούρης, βγήκε ζωντανά στην ενημερωτική εκπομπή “ONline”, όπου επισήμανε -εν ολίγοις- τα ίδια που είχε δεσμευτεί και στους πολίτες του Β. Αιγαίου, δείχνοντας πως δεν μένει σε λόγια εντυπωσιασμού σε τοπικό επίπεδο, αλλά πανελλαδικά επιζητεί την επίλυση του προβλήματος που ταλανίζει τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Αντί λοιπόν, να απολαμβάνει την άνεση που του παρέχει ο χώρος του γραφείου του, και να παραμένει άπραγος, όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του νησιού, επιβλέποντας τη μεταφορά των μεταναστών και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, ΣΚΑΙ, ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά του Β. Αιγαίου να επωμίζονται μόνα τους ένα παγκόσμιο ζήτημα. Εύγε κ. Πρύτανη!

“Συνέδριο με τους Δημάρχους του Β. Αιγαίου”:

Την προσεχή Τετάρτη, ο Κώστας Μουτζούρης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση όλους τους δημάρχους των νήσων του Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, με στόχο τη συζήτηση του προβλήματος του προσφυγικού-μεταναστευτικού και τις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν σε συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας. Ουσιαστικά, θα υπογραφεί μια συμφωνία για κοινή πολιτική γραμμή των εμπλεκόμενων αρχών, δείγμα της αγαστής συνεργασίας που επιδιώκει ο νέος Περιφερειάρχης.

Εν κατακλείδι…

Αντί λοιπόν, να απολαμβάνει την άνεση που του παρέχει ο χώρος του γραφείου του, και να παραμένει άπραγος, όπως έκανε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, επέλεξε να βρίσκεται στον επιβατικό λιμένα του νησιού, επιβλέποντας τη μεταφορά των μεταναστών και στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μέσω του τηλεοπτικού σταθμού, ΣΚΑΙ, ότι δεν είναι δυνατόν τα νησιά του Β. Αιγαίου να επωμίζονται μόνα τους ένα παγκόσμιο ζήτημα. Με τη συνέχεια να δίνεται στη συγκέντρωση όλων των δημάρχων, την Τετάρτη που έρχεται.
*Ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης είναι φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, τμήμα Φιλολογίας και Σπουδαστής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS

Related posts

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στις 30/04/2024

admin

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin