18.5 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατ. Σάμου: Δεν μας δόθηκε έστω το δικαίωμα λόγου

Ο   αντιδημοκρατικός κατήφορος  της κυβέρνησης  δεν έχει τελειωμό. Στο όνομα της ατομικής ευθύνης  επιλέγει κάθε είδους καταστολής , αποκλεισμών, αναστολών και απολύσεων εργαζομένων, με αφορμή τους εμβολιασμούς για να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της  για τη διαχείριση της πανδημίας και τώρα για τη  διαχείριση των δασικών πυρκαγιών μέσω  των περίφημων εκκενώσεων χωρίς μέτρα προστασίας των οικισμών και της λαϊκής και της δημόσιας δασικής περιουσίας.

Στα πλαίσια αυτά το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου με προφανή ευθύνη της δημοτικής αρχής, απέκλεισε, κυριολεκτικά στο παραπέντε,  από τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης – όπως μας είχε ειδοποιήσει ότι μπορούμε να παραστούμε – την παράταξή μας , τη Λαϊκή Συσπείρωση που επέλεξε αυτή τη μορφή συμμετοχής ως διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων χωρίς να γίνει δεκτό ράπιτ τεστ και τα μέτρα προστασίας. Παρά το γεγονός ότι και οι δυο δημοτικοί μας σύμβουλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και κατηγορηματικά υπέρ του εμβολιασμού..

Χωρίς να μας δοθεί έστω το δικαίωμα λόγου, όπως καλώς έγινε με εκπροσώπους φορέων που είχαν προσκληθεί για θέματα που τους αφορούν.

Για όλα αυτά επικαλέστηκε και επικαλείται τις εγκυκλίους του ΥΠΕΣ και τηλεφωνικές επικοινωνίες με το γραμματέα του υπουργού. Οι αιτιάσεις αυτές δεν μπορούν να απαντήσουν στη αφαίρεση του δικαιώματος, κάθε δημότη,  να απευθυνθούμε έστω χωρίς δικαίωμα ψήφου στο δημοτικό συμβούλιο, ούτε βέβαια δικαιολογούν την εντολή να μας κλείσουν τα μικρόφωνα.

Ακόμη και τις γραπτές τοποθετήσεις μας για σοβαρά θέματα , όπως τα συμπεράσματα και τις θέσεις μας για την πρόσφατη πυρκαγιά κ. ά, κυριολεκτικά τις  «κατασπάραξε», αποσιωπώντας προκλητικά τα πιο ουσιώδη σημεία τους.

Στόχος και επιδίωξη αυτής της αντιδημοκρατικής μεθόδευσης και πρακτικής που  εκπορεύεται εκ των άνω,  είναι να εμποδιστεί κάθε φωνή που αμφισβητεί και αντιτίθεται στη κυβερνητική πολιτική και αποκαλύπτει τον απόλυτα αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό χαρακτήρα της.

Related posts

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin