19/04/2024
Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση : «Με το καλημέρα» σαφή ταξική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής σε βάρος του λάου

Στη χθεσινή ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου ανατολικής Σάμου αναφέρεται ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης ανατολικής Σάμου, στην οποία σχολιάζει και το λόγο του δημάρχου, κ. Γιώργου Στάντζου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναλυτικά:

“Στα πλαίσια της ορκωμοσίας των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του δήμου Ανατολικής Σάμου οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν στα πρακτικά της ορκωμοσίας την παρακάτω δήλωση:

«Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δηλώνουμε με βάση την τιμή και τη συνείδησή μας πως στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο Δημοτικό και στα Κοινοτικά Συμβούλια και έξω από αυτά, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού».

Εξάλλου σε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με τον δημόσιο λόγο του δημάρχου κ. Στάντζου, ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑ.Σ Κώστας Τζίχας , σημείωσε:

«Ήταν μια τοποθέτηση που απλώς επιβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα πολιτευθεί στην κατεύθυνση της αντιδραστικής-αντιλαϊκής πολιτικής που περιγράφει με σαφήνεια ο «Κλεισθένης» του ΣΥΡΙΖΑ και επικυρώνει, επί το αντιδραστικότερο, ο νόμος 4623/19 της ΝΔ: Δήμος-επιχειρηματίας με υπηρεσίες- εμπόρευμα που θα κληθεί ο λαός να χρυσοπληρώνει, ενώ παράλληλα θα ενισχύει με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Δεν πρέπει να ξεγελούν κανένα και καμία, οι εκκλήσεις του δημάρχου Ανατολικής Σάμου για «ενότητα προς το καλό όλων». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εξαγγελίες του που αφορούν φοροαπαλλαγές και άλλες διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις που θα «επενδύσουν» στα όρια του δήμου ή θα μεταφέρουν την έδρα τους εδώ, στο όνομα των «θέσεων απασχόλησης. Αυτό μόνο σε ενότητα «για το καλό όλων» δεν παραπέμπει.

Αντίθετα, συνιστά – «με το καλημέρα» – σαφή ταξική τοποθέτηση της δημοτικής αρχής σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που ζουν, εργάζονται και βρίσκονται έτσι κι’ αλλιώς εδώ, υπομένοντας μια βάρβαρη σε βάρος τους πολιτική, στην άσκηση της οποίας συμμετέχουν ενεργά στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Ο λαός που πλήρωσε την κρίση τους, θα κληθεί και σε επίπεδο δήμου να πληρώσει και την « ανάπτυξή» τους.

Σε μια τέτοια πολιτική όχι μόνο δε θα συναινέσουμε, αλλά θα μας βρουν απέναντί τους, διεκδικώντας με όλες τις δυνάμεις μας, την εξυπηρέτηση όλων των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

 

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin