19/04/2024
Δήμος

Λαϊκή Συσπείρωση προς Στάντζο: Κρατείστε λίγο αποστάσεις

Με αφορμή την ενημέρωση του δημάρχου για την επίσκεψη του πρωθυπουργού και τη φιέστα που ετοιμάζεται για την «παράδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο δήμο», ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου, δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας έκανε την παρακάτω παρέμβαση:

 

 «Η κατάργηση αυτού του αίσχους δίπλα στη πόλη της Σάμου, είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό γεγονός. Θα ήταν όμως ακόμη πιο σημαντικό αν συνοδευόταν και από ριζική αλλαγή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων μέχρι τώρα.

Δηλαδή , 1ον αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών όπως ορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες , όσες διασώζονται δηλαδή ακόμη, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού που λειτουργούσε ως αντίβαρο στη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δικαιώματα που ορίζουν ότι ο ΟΗΕ υποδέχεται, περιθάλπει, καταγράφει τους πρόσφυγες και τους κατανέμει  αναλογικά στις χώρες μέλη του έως ότου αρθούν οι αιτίες της προσφυγιάς στις χώρες τους, εξασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου στις χώρες που επιθυμούν.

2ον Να μην εγκλωβίζονται οι πρόσφυγες στις χώρες –σύνορα της Ε.Ε σε κλειστά ή ανοιχτά στρατόπεδα συγκέντρωσης  αλλά να φεύγουν αμέσως για τις χώρες προτίμησής τους. Δηλαδή  να μην δημιουργούνται  οι προϋποθέσεις  άθλιων συνθηκών διαβίωσης των ίδιων  και σειρά αρνητικών επιπτώσεων για τα νησιά και τις κοινωνίες τους , που ζουν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Δεν είναι λοιπόν για πανηγυρισμούς και κυβερνητικές φιέστες όπως η αναμενόμενη με τον πρωθυπουργό. Είναι για πανηγυρισμούς το γεγονός ότι  δίπλα μας στήθηκε ένα νέο Γκουαντάναμο, με απρόβλεπτες επιπτώσεις; Μήπως πιστεύει αλήθεια κανείς τα περί 3000 ατόμων στο στρατόπεδο του Ζερβού, που λέει ο κ.Μηταράκης , ή ότι ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια η Ε.Ε για την «άνετη διαμονή» των προσφύγων;

Ξοδέψανε γιατί περιμένουν κόσμο και κοσμάκη και ξέρουν ότι όσους κι αν αποτρέψει η Φρόντεξ και οι άλλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί – που υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή όσο υπολογίζουν μια οδοντογλυφίδα – όταν υπάρχουν εκατομμύρια ξεριζωμένοι, τελικά θα περάσουν.

Όχι βέβαια  ως εχθροί – εισβολείς όπως βολεύει τους κυβερνώντες να διαχέεται στη κοινωνία για να κάνουν τη δουλειά τους.

Οι πραγματικοί εχθροί –εισβολείς είναι μέσα στη χώρα με τις  βάσεις τους που την κάνουν στόχο επιθέσεων, είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις που  δίνουν 6,6 δις το χρόνο για το ΝΑΤΟ, που κάνουν  «αγορές του αιώνα» όπως τώρα με τα Ραφάλ και τις φρεγάτες και πάει λέγοντας.

Αυτοί σε τελική ανάλυση φέρνουν τους πρόσφυγες, αυτοί και μαζί τους και η «πτωχή Ελλάς» τους ρημάζουν τις χώρες τους και τους ξεριζώνουν από τη γη τους και τελικά τους αφήνουν αβοήθητους όπως στο Αφγανιστάν . Απέναντι σ’ αυτούς πρέπει να αστράψει η οργή και να υψωθεί ο πατριωτισμός  και όχι απέναντι σε δυστυχισμένους ανθρώπους.

 

Και κάτι τελευταίο: Καλλιεργείτε με τους κούφιους  πανηγυρισμούς σας ψευδαισθήσεις και αδιέξοδες προσμονές στους κατοίκους αυτής της πολύπαθης πόλης, που πραγματικά βλέπει  τη φθίνουσα πορεία της χρόνια τώρα και πάντως πολύ πριν το 2015 που είχαμε αυτό το μαζικό κύμα προσφύγων . Ή να σας το πώς αλλιώς παραφράζοντας  τα λόγια του ποιητή, τι θα κάνουμε τώρα χωρίς «βαρβάρους», να φταίνε για όλα;

  • Που θα κρυφτεί το διαχρονικό (όλων των δημοτικών διοικήσεων) αίσχος – σκάνδαλο του βιολογικού;
  • Που θα κρυφτεί το αλόγιστο μπάζωμα της παραλιακής ζώνης χωρίς να προβλεφθεί έγκαιρα ο περιφερειακός και να υπάρξει πρόβλεψη για πλαζ μέσα στη πόλη όπως υπήρχαν παλιά;
  • Και μια και λέμε για περιφερειακό που θα κρυφτεί αυτό το επίτευγμα των ζιγκ-ζαγκ και των συνεχών κατολισθήσεων που από τη μελέτη ως τη κατασκευή ,κόλλησε πάνω στη πόλη χωρίς τη στοιχειώδη πρόνοια να δώσει τη δυνατότητα μελλοντικής επέκτασής της μέσα στα όριά του;
  • Που θα κρυφτεί το γεγονός ότι μια ολόκληρη περιοχή αγροτική, τα Περιβόλια, έγιναν οικόπεδα και κτίστηκαν , χωρίς οι δημοτικές αρχές να δεσμεύσουν οικόπεδα για τις ανάγκες της πόλης( σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, πάρκινγκ κλπ)με συνέπεια τώρα, η πόλη να ασφυκτιά;

Ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος……

Μην πανηγυρίζετε λοιπόν και καλλιεργείτε φρούδες ελπίδες με μια πολιτική που δεν δίνει πεντάρα για τις λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο για το συμφέρον των λίγων εκλεκτών του συστήματος .

Κρατείστε λίγο αποστάσεις.

Οι δήμοι είναι εκ του νόμου πια κρατικό εξάρτημα, μην το αποθεώνετε κι από πάνω!»

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin