19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Μέρα Δράσης των Σωματείων Αυτοαπασχολούμενων με παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ Σάμου

Σε μαζική συμμετοχή την Τετάρτη 27 Γενάρη, πανελλαδική μέρα δράσης των Σωματείων Αυτοαπασχολουμένων, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Επαγγελματιών Σάμου, με παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ Σάμου

«Τρεις μήνες σχεδόν έχουν περάσει από  τον καταστροφικό σεισμό και στο νησί μας. Ακόμα διεκδικούμε την αυτονόητη βοήθεια από το κράτος. Για να αποκατασταθούν από τα λεφτά τα δικά μας, που το κράτος μαζεύει με τους φόρους μας οι ζημιές σε σπίτια, δημόσια κτίρια, δρόμους και λιμάνια που καταστράφηκαν. Ακόμα περιμένουμε τις αποζημιώσεις για να στηθούν ξανά οι επιχειρήσεις μας στα πόδια τους.

 

  • Οργάνωση και πάλη για να μην πάρει τις υποσχέσεις των αρμοδίων ο αέρας

Τρεις μήνες μετά το σεισμό και οι επαγγελματίες ακόμα περιμένουμε τα χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό και το τσουνάμι. Χώρια που τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί δεν καλύπτουν στο 100% τις ζημιές που έγιναν.

Σε ακόμα πιο δεινή θέση είναι αυτοί που είχαν μικρό τζίρο και που η επιστρεπτέα προκαταβολή, το προ μηνών 800άρι δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα.

Από κοντά υπάρχουν προβλήματα με τα σχολεία των παιδιών μας, με τα μισογκρεμισμένα σπίτια σε δρόμους.

Την ίδια ώρα βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού μας, δεν ενισχύει την ΠΦΥ στο νησί. Ανησυχία προκαλεί το ότι για να στηθούν τα απαραίτητα εμβολιαστικά κέντρα αποψιλώνονται δομές από κέντρα υγείας και νοσοκομεία, αφού αντί για νέες προσλήψεις ανακυκλώνει το ήδη υπάρχον προσωπικό από πόστο σε πόστο.

  • Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:
  • 100% αποζημίωση για τις καταστροφές από τον σεισμό.
  • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
  • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

 

Συμμετέχουμε στη Μέρα Δράσης για τους Αυτοπασχολούμενους και Μικρούς Επαγγελματίες με παράσταση διαμαρτυρίας & συνέντευξη Τύπου

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ-10 το πρωί στη Δ.Ο.Υ Σάμου»

 

 

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin