20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Μήνυμα για την Πρωτομαγιά απο τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου – Ικαρίας

Η Πρωτομαγιά είναι εδώ για να μας θυμίζει τους αγώνες για τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, τη συνεχή προσπάθεια για εμβάθυνση της δημοκρατίας, την πρόοδο και την ευημερία των κοινωνιών. Για φέτος ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς θα είναι ιδιαίτερος, αλλά και μας δίνει ένα διπλό συμβολισμό. Πως εν μέσω πανδημίας πρέπει να συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα μας, για την επιστροφή στην κανονικότητα και την υπεράσπιση του υπέρτατου αγαθού μας, που δεν είναι άλλο από την Υγεία.

Τέτοια μέρα δεν μπορούμε παρά να απονείμουμε τα εύσημα στους ΗΡΩΕΣ που εργάζονται στον τομέα της υγείας, εν μέσω των δικών τους δυσκολιών και των σκληρών συνθηκών. Και για όλους εμάς η πανδημία ήρθε να θυμίσει για τα καλά ότι η δημόσια δωρεάν υγεία πρέπει να αποτελεί πάγια διεκδίκηση και οι όποιες προσπάθειες γίνονται να είναι μόνο για την ενίσχυση της.

Ιδιαίτερα για το νησί μας βέβαια, παράλληλα υπάρχει η καθημερινή μάχη και διεκδίκηση για την επιστροφή της ηρεμίας στις ζωές μας, που έχει διασαλευτεί ελέω των προβλημάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη της ανεξέλεγκτης δομής προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα.

Μια τέτοια μέρα μνήμης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρώτα εμείς θα διεκδικήσουμε τις πλέον ανθρώπινες συνθήκες για όλους αυτούς τους ανθρώπους, απ’ όπου και αν ήρθαν, όποιες και αν είναι οι πολιτικές που τους εγκλώβισαν στα νησιά μας.

Πρωτίστως όμως θα διεκδικούμε την επιστροφή στη δική μας κανονικότητα, το οφείλουμε σε όλους και πιο πολύ σ’ αυτούς που έδωσαν αιματηρούς αγώνες για πράγματα που σήμερα μοιάζουν αυτονόητα.

Καλή Πρωτομαγιά!

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin