16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Μαραθόκαμπος : Σε αυτό το μέρος θα κάνετε ονειρικές διακοπές!

Το μεγαλύτερο χωριό της νοτιοδυτικής Σάμου είναι ο Μαραθόκαμπος. Με παλιές γειτονιές, μεγάλες εκκλησίες, ωραία δρομάκια, θέα στη θάλασσα.

Κείμενο απο www.isamos.gr

Οι παραλίες της περιοχής Μαραθοκάμπου

 

Όρμος Μαραθοκάμπου

Παραδοσιακή κωμόπολη, χτισμένη αμφιθεατρικά σε περιοχή με εκτεταμένους ελαιώνες, ο Μαραθόκαμπος, έδρα του ομώνυμου δήμου και πατρίδα του ήρωα της Επανάστασης του 1821 καπετάν Σταμάτη Γεωργιάδη, έχει πετρόχτιστα σπίτια αξιόλογης αρχιτεκτονικής, καμάρες, δρομάκια και αυλές με λουλούδια. Επίνειο του Μαραθόκαμπου είναι ο Όρμος Μαραθόκαμπου, γραφικό ψαροχώρι με αξιόλογη τουριστική κίνηση, ταβέρνες και εστιατόρια.

Στο λιμάνι του δένουν βάρκες και αλιευτικά. Εκδρομικά σκάφη συνδέουν τον Όρμο Μαραθόκαμπου με τη Σαμιοπούλα, τους Φούρνους Ικαρίας, την Πάτμο και το Κουσάντασι της Τουρκίας.

 

Η παραλία Κάμπος Μαραθοκάμπου βρίσκεται μετά τον όρμο Μαραθοκάμπου και πριν τα Βοτσαλάκια. Βέβαια οι ντόπιοι δεν την ξεχωρίζουν από τα Βοτσαλάκια που βρίσκονται στο τέλος του κόλπου, αλλά ονομάζουν όλη την παραλία του Κάμπου Βοτσαλάκια.

Είναι μεγάλη και εκτεταμένη παραλία (3.000 περίπου μέτρα μήκος) με άμμο και βότσαλα και βρίσκεται σε απόσταση 46 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, έχει μέτριο βάθους και καθαρά νερά και είναι προστατευμένη μέσα στον κόλπο του Μαραθόκαμπου στην νοτιοδυτική ακτή του νησιού κοντά στον τουριστικό οικισμό Όρμος Μαραθοκάμπου.

Η διαμονή κοντά στην περιοχή της παραλίας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι εξασφαλισμένη και ο επισκέπτης μπορεί μετά το μπάνιο του να απολαύσει το φαγητό του στις παραθαλάσσιες ταβέρνες της, ή τον καφέ του και παγωμένα αναψυκτικά στα καφέ δίπλα στην θάλασσα.

Η παραλία είναι σχετικά καλά οργανωμένη και προσφέρεται για όμορφο μπάνιο και ηλιοθεραπεία σε πολύ ωραία θάλασσα σε μακρινή απόσταση από την πρωτεύουσα, αλλά κοντά σε παραθεριστικά κέντρα.

 

Ψιλή Άμμο Μαραθοκάμπου

Είναι αδύνατο να χορτάσεις την ομορφιά της παραλίας με μιά απλή ματιά. Αν μάλιστα είναι και ο ήλιος προς την δύση του, η μαγεία είναι περισσότερη!

Η πρόσβαση είναι εύκολη και το μπάνιο υπέροχο.

Η παραλία Λιμνιώνας  και είναι μια από τις πιο όμορφες και αναπτυσσόμενες παραλίες της περιοχής.

Είναι αμμώδης και η πεντακάθαρη θάλασσα έλκει τους επισκέπτες.

Θα κολυμπήσετε σε ένα ονειρεμένο κόλπο που μοιάζει με ζωγραφιά και θα φάτε στις ταβέρνες της παραλίας ή σε αυτές μέσα στα δένδρα. Ούτως ή άλλως η εκδρομή στον Λιμνιώνα θα σας μείνει αξέχαστη!

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin