12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Μεγάλη η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργιακή κινητοποίηση

Δεκάδες εκπαιδευτικοί από την Σάμο έδωσαν παρόν στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, στέλνοντας μήνυμα ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους αποφασιστικά και μαζικά μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά τους, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική απεργία του κλάδου.

Οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας διαμαρτυρήθηκαν για την νέα αγωγή της υπουργού παιδείας κατά της ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης είχε κηρύξει απεργία – αποχή από την αξιολόγηση, στηρίζοντας τον αγώνα των συναδέλφων τους. Επίσης για το συνολικό πλαίσιο της αξιολόγησης, για το οποίο δηλώνουν αντίθετοι και θεωρούν ότι θα δημιουργήσει σχολεία δύο ταχυτήτων. Έντονη ήταν και η αντίδραση τους για την συρρίκνωση των τμημάτων με 27 μαθητές ανά τάξη.

«Η σημερινή απεργία και η μαζική συμμετοχή μπορεί να μετατρέψει αυτόν το φόβο τους σε πραγματικό εφιάλτη. Η σημερινή μέρα είναι μέρα τιμής για τον κλάδο, για κάθε απεργό εκπαιδευτικό, που με τη συμμετοχή του επιβεβαιώνει τον ίδιο το ρόλο του, ως παράδειγμα αγωνιστικό και αποφασιστικό για ένα σχολείο σύγχρονο, δωρεάν, ίδιο για όλα τα παιδιά, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού», αναφέρθηκε από τους ομιλητές του ΝΤ Σάμου ΑΔΕΔΥ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Καρλοβάσου.

Τέλος ζήτησαν :

• Νέα 24ωρη Πανεκπαιδευτική Απεργία.

• Να γίνουν έκτακτες, μαζικές Γενικές Συνελεύσεις ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ καθώς και ολομέλειες προέδρων το με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα, με συλλογικό και οργανωμένο τρόπο. Να πάρουν οι συνάδελφοι την κατάσταση στα χέρια τους.

• Η απεργία – αποχή να συνεχιστεί με κάλυψη από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ – ΑΔΕΔΥ. Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά.

• Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες. Ο κλάδος να απαντήσει συντεταγμένα. ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να καλύψουν με πανελλαδικές κυλιόμενες στάσεις εργασίας, μέσα στην εβδομάδα, όσους συναδέλφους ενδεχομένως δεχτούν πιέσεις για συμμετοχή σε συνεδριάσεις.

• Να ενημερώσουν τους γονείς των μαθητών σε κάθε σχολείο.

• Να προχωρήσουν σε συσκέψεις συντονισμού οι Σύλλογοι και οι ΕΛΜΕ.

ΠΗΓΗ: www.ertnews.gr

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin