17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Μετά το διαζύγιο: Συμβουλές για να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας

Η υπόθεση του διαζυγίου για κάθε σχέση είναι πάρα πολύ σημαντική και καθοριστική για τη ζωή. Υπογράφοντας τα έγγραφα του διαζυγίου σας, δίνεται και επίσημα το τέλος μιας σχέσης που χτίστηκε με ελπίδα και αγνά συναισθήματα. Η ιστορία κάθε διαζυγίου είναι διαφορετική. Ίσως να ήσασταν παντρεμένοι για δεκαετίες ή ίσως να είχατε συμπληρώσει μόνο ένα χρόνο έγγαμου βίου. Ίσως να είχατε αποκτήσει παιδιά, ίσως και όχι. Ίσως να αισθάνεστε ανακουφισμένοι ή ίσως πληγωμένοι – ίσως και τα δύο.

 

Όλα αυτά όμως σας οδήγησαν σ’ αυτό το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεστε τώρα. Η κατεύθυνση που θα επιλέξετε να πάρετε από δω και στο εξής θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη νέα σας ζωή. Τι θα μπορούσατε να κάνετε λοιπόν για να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας με τον εαυτό σας;

 

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να πενθήσει

Κανένα άτομο δεν παντρεύεται σκεπτόμενο ότι κάποια μέρα υπάρχει η πιθανότητα να χωρίσει από τον/την σύντροφό του. Ακόμα κι αν το διαζύγιο με το άλλο άτομο ήταν κάτι που το επιζητούσατε αρκετά, εξακολουθεί να αποτελεί απώλεια. Όλη αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία είναι αρκετά οδυνηρή και για τις δύο πλευρές, οι οποίες καλούνται να διευθετήσουν και άλλους είδους θέματα κατα τη συμφωνία του διαζυγίου τους. Επιβάλλεται λοιπόν να στραφούν και οι δύο πλευρές σε έναν έμπειρο δικηγόρο που γνωρίζει απόλυτα τις υποθέσεις του Οικογενειακού Δικαίου. Οικογενειακό Δίκαιο είναι ο κλάδος του Αστικού Δικαίου που ασχολείται με το γάμο και όλες τις νομικές του περιπτώσεις και αποτελεί τομέα εξειδίκευσης του δικηγόρου που πρέπει εσείς να αναζητήσετε. Ένας δικηγόρος για Οικογενειακό Δίκαιο στην Αθήνα που μπορεί να διαμένετε, θα σας βοηθήσει να κάνετε το πρώτο αποφασιστικό βήμα για τη νέα ζωή σας που βρίσκεται στα σκαριά.

 

Γι αυτό λοιπόν είναι φυσικό να αισθάνεστε τύψεις για το διαζύγιό σας και το τέλος της σχέσης σας. Όποια και να ήταν η εμπειρία σας κατά τη διάρκεια του γάμου σας, σίγουρα θα σας δημιουργηθούν αισθήματα θλίψης και απώλειας. Εξάλλου μια απώλεια, είναι πάντοτε μια απώλεια.

 

Επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας

Μην πάρετε μαζί σας τα τραύματα του παρελθόντος στο νέο ξεκίνημα που κάνετε στη ζωή σας. Ανακαλύψτε έναν τρόπο να δουλέψετε αυτά τα συναισθήματα κατάρρευσης του γάμου σας, συνομιλώντας με τους δικούς σας ανθρώπους, καθώς και με έναν επαγγελματία θεραπευτή. Επίσης μπορείτε να εστιάσετε την ενέργειά σας και σε μια υγιή δραστηριότητα που απολαμβάνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να αγνοούν όλα αυτά τα προβλήματα του διαζυγίου τους, από το να έρθουν πραγματικά αντιμέτωποι με αυτά και να τα επιλύσουν. Εάν λοιπόν αντιστέκεστε στην ιδέα της θεραπείας, ίσως θα έπρεπε να θυμάστε πως η θεραπεία σας δεν έχει να κάνει με την κρίση του προβλήματός σας, αλλά με την βελτίωση της προσωπικής σας ζωής.

 

Ανακαλύψτε ξανά τον εαυτό σας

Ειδικά αν ήσασταν παντρεμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως να είχατε εγκαταλείψει πολλά από τα πράγματα που απολαμβάνατε παλιά ως άτομο, για χάρη του έγγαμου βίου σας. Αναρωτηθείτε λοιπόν ποια ήταν τα χόμπι και οι δραστηριότητές σας πριν το γάμο σας. Η άσκηση και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντός σας για αυτά είναι και πάλι σημαντική για την ανοικοδόμηση του εαυτού σας. Οποιαδήποτε ανανεωτική σας κίνηση μπορεί να σας φέρει πιο κοντά με τον αληθινό σας εαυτό, όπως για παράδειγμα η ανακαίνιση του σπιτιού σας ή μια αλλαγή στην εμφάνισή σας, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική για εσάς και τη ψυχολογία σας.

 

 

Τολμήστε να μείνετε μόνοι

Το να μείνετε μόνοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να απομονωθείτε. Σημαίνει ότι θα αφιερώσετε τον ποιοτικό χρόνο που χρειάζεται στον εαυτό σας. Μένοντας κάποιος μόνος, έχει όλο τον χρόνο να “συνομιλήσει” με τον ίδιο του τον εαυτό, ακούγοντας τα πραγματικά θέλω του. Αξιοποιώντας αυτό το χρόνο, το άτομο θα καταφέρει να βγει πιο ολοκληρωμένο και συνειδητοποιημένο όχι μόνο για τις διαπροσωπικές του σχέσεις, αλλά και τις φιλοδοξίες, τα όνειρα και τους στόχους του.

 

Αποδεχθείτε το νέο σας ρόλο

Ειδικά εάν τα χρόνια που περάσατε μαζί με τον/την σύζυγό σας ήταν πάρα πολλά σε διάρκεια, σίγουρα πολλές από τις πρωτοβουλίες και ενέργειες που έπρεπε να ληφθούν πιθανόν να μεταβιβάζονταν στην άλλη πλευρά της σχέσης. Αυτό σημαίνει ότι το άλλο άτομο μέσα στο γάμο σας χειρίζοταν σε μεγάλο βαθμό πολλές πτυχές της ζωής σας. Με τον ερχομό του διαζυγίου όμως αυτά τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Επίσης σημαίνει ότι πρέπει ξανα να ανακτήσετε τον έλεγχο και να πάρετε εσείς τις πρωτοβουλίες για την ίδια σας τη ζωή. Μπορεί λοιπόν να είχατε συνηθίσει να κάνετε τα πάντα από κοινού, όπως η κοινή φορολογική δήλωση, μέχρι την επιλογή του κατάλληλου σχολείου για τα παιδιά σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να παραμείνετε εφησυχασμένοι ακόμη και τώρα. Φυσικά για όλα τα θέματα που σας απασχολούν υπάρχουν λύσεις.

 

Και σίγουρα δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίσετε ολομόναχοι. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος διαθέσιμος να σας βοηθήσει. Όπως φερ ειπείν η συμπλήρωση για τη φορολογική δήλωση με τη βοήθεια των ειδικών λογιστών για τις οικονομικές σας κινήσεις. Θυμηθείτε πως μπορείτε να κάνετε καθημερινά αργά και σταθερά βήματα ανάκτησης της ζωής σας στηριζόμενοι και στην πολύτιμη βοήθεια των ανθρώπων. Αρκεί βέβαια να το πάρετε απόφαση.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin