17.1 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Με ενθουσιασμό η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

Με ενθουσιασμό και μαχητικό πνεύμα που εκδηλώθηκε σε όλη τη διάρκειά της, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μάη η Πορεία Ειρήνης στη Σάμο από το Παλαιόκαστρο στο Βαθύ, που διοργάνωσε η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ .

Στη πλατεία Παλαιοκάστρου τους οδοιπόρους της Ειρήνης υποδέχθηκε ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» με γλυκίσματα και νερό, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρός του και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Σοφία Παπανικολάου.

Την εκκίνηση της Πορείας έδωσε με σύντομη ομιλία του ο παλαίμαχος αγωνιστής του κινήματος , επίτιμος πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Δεμερτζής.

Σε όλη τη διαδρομή τα συνθήματα της Ε.Ε.Δ.Υ.Ε έδιναν μαχητικό παλμό στη πορεία η οποία πέρασε από το Κέντρο Κράτησης Προσφύγων και μεταναστών και έφτασε στη πύλη του κέντρου παρά την αρχική απαγόρευση των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την προσπέλαση. Εκεί διαβάστηκε από την Μαρία Βουλαρίνου μήνυμα στα αγγλικά της Επιτροπής Ειρήνης στο οποίο εκφράζονταν η αλληλεγγύη στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η διεκδίκηση για άμεσο απεγκλωβισμό από τα νησιά και τη χώρα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Στη Πλατεία Πυθαγόρα οι διαδηλωτές έφτασαν διασχίζοντας με συνθήματα μέρος της πόλης και ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους εκεί και λίγα λεπτά αργότερα με τους αθλητές που έτρεξαν τη διαδρομή από το Πυθαγόρειο στο Βαθύ, μεταφέροντας το μήνυμα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ».

Την εκδήλωση άνοιξε το μέλος της γραμματείας Τίμος Χατζηλαγός. Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δ. Καλογερή μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου και κάλεσμα συμμετοχής των εργαζόμενων στην πανελλαδική απεργία στις 30 Μαίου.  στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων  από τον Δ. Μαυρατζώτη, τη Σοφία Σορόκου, την Αγγελική Βαλεοντή και την Έρη Ρίτσου.

Μετά την κεντρική ομιλία που έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ  Ρούλα Στεφανάκη, ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καπετάν Λαχανάς» και αντιφασιστικά – αντιπολεμικά τραγούδια από την Νανά Νικολάου (αρμόνιο – τραγούδι) και Κώστα Μητσό κιθάρα.

Related posts

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin