12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Με κινητοποιήσεις στη Σάμο απαντούν στον Δ.Βίτσα

Για δύο ημέρες στο τέλος Ιανουαρίου, θα υπάρξει γενικό λουκέτο σε καταστήματα και υπηρεσίες, ενώ υπάρχουν σκέψεις για κλείσιμο των λιμανιών του νησιού και ταυτόχρονη κινητοποίηση στο αεροδρόμιο της Σάμου,εξαιτίας του προσφυγικού. Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των Σαμιωτών.

Δυναμικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης με 48ωρη πανσαμιακή απεργία, αποφάσισαν οι φορείς που πήραν μέρος στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Σάμου για το Μεταναστευτικό.

Αφορμή της συνάντησης στάθηκε η δεύτερη αθέτηση της υπόσχεσης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσα, για την άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Σάμου και τη μεταφορά 2.000 προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2018.

Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάστηκαν αναλυτικά οι συνθήκες που διαμορφώνονται στη Σάμο εξαιτίας του προσφυγικού και εκτέθηκαν οι δυνατότητες για δυναμικές κινητοποιησεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου οι φορείς θα συναντηθούν εκ νέου, προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα και να συζητηθούν διάφορες λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία της απεργίας.Στη συνάντηση είχαν κληθεί να συμμετάσχουν 16 φορείς και σύλλογοι και συγκεκριμένα ο Μητρόπολη Σάμου,η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο δήμος Σάμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου, ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο  Εμπορικός Σύλλογος Καρλοβάσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιληνιών, η  Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, ο  Σύνδεσμος Τουριστικών και Ναυτικών Πρακτόρων, ο  Ιατρικός Σύλλογος,  ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, το Εργατικό Κέντρο, και το   Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ.

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin