13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Ελλάδα

Μητσοτάκης απο την Λέσχη Αξιωματικών Σάμου: «Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εξασφαλίζουν την ειρήνη»

Του Ηλία Προύφα

Την Παρασκευη 1η Οκτωβρίου 2021, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ Σάμου και στη νέα Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου, επισκέφθηκε τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 79 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΜΥΚΑΛΗ», Ταξίαρχο Νικόλαο Γκρέτσα, όπου του παρουσιάσθηκε η ιδιαίτερη πινακοθήκη με κυρίαρχο θέμα την Ελληνική Σημαία, προσφορά του ζωγράφου κ. Δημητρίου Ναλμπάντη.

Όπως δημοσιεύθηκε σε τοπικά ΜΜΕ του νησιού, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, πραγματοποιήθηκε η διαμόρφωση της κύριας αίθουσας της ΛΑΦ Σάμου με τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης πινακοθήκης, με κυρίαρχο στοιχείο την Ελληνική Σημαία, συνδυασμένη με τα φυσικά τοπία της νήσου Σάμου.

Η πινακοθήκη περιλαμβάνει 12 τοιχογραφίες διαφόρων μεγεθών, καλύπτοντας συνολική επιφάνεια 240 τετραγωνικών μέτρων επί της τοιχοποιίας και της οροφής. Ο δημιουργός εμπνεύστηκε από τις φυσικές ομορφιές της Σάμου, συνδυάζοντας την πλούσια ιστορία της νήσου από την αρχαιότητα έως και τα νεότερα χρόνια, με την απέριττη ομορφιά του συμβόλου του Ελληνικού Έθνους τη Σημαία μας, και δημιούργησε συνθέσεις που αναδεικνύουν τον ισχυρό συμβολισμό που προσδίδει η Ελληνική Σημαία στην ολότητα της Ελλάδας, με αφετηρία την ακριτική Σάμο. Για τη δημιουργία των τοιχογραφιών χρησιμοποιήθηκαν ακρυλικά χρώματα, οικολογικά βερνίκια νερού υψηλής αντοχής, τα οποία συναντήθηκαν με την τεχνοτροπία της ζωγραφικής με χρυσό.

Ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει το έργο με την «Ελληνική Σημαία στον Θρόνο της», η «Νίκη της Σαμοθράκης» καθόσον ο ζωγράφος κατάγεται από τον Έβρο, αλλά και τα τοπία του λιμανιού του Βαθέος, με την ελληνική σημαία να υπερίπταται, του φημισμένου τουριστικού προορισμού της Σάμου, του Κοκκαρίου, αλλά και του πλησιέστερου σημείου της ελληνικής επικράτειας προς τις μικρασιατικές ακτές, την Ψιλή Άμμο.

Η παραπάνω δημιουργία, έχει ήδη γνωστοποιηθεί στους τοπικούς φορείς της Σάμου (Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι, Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών), αλλά και σε πολιτιστικούς φορείς (π.χ. Λύκειο των Ελληνίδων), οι οποίοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους τόσο για την ιδέα όσο και για το αποτέλεσμα.

Ο Πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος επισκέπτης της έκθεσης, ενώ η πρόσβαση του κοινού στην αίθουσα ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω του κορωνοϊού.

Όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο νησί, τις οποίες ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου.

Ξεναγήθηκε στους χώρους της Λέσχης και είδε έργα ζωγραφικής που είναι αφιερωμένα στην επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Πολέμου της Ανεξαρτησίας. «Είμαστε εδώ ώστε οι ένοπλες δυνάμεις συνεχώς να εκσυγχρονίζονται για να μπορούν να αντιμετωπίζουν όλες τις πιθανές προκλήσεις. Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εξασφαλίζουν την ειρήνη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πηγή:kranosgr.com

Related posts

Διευθυντές Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των μαθητών από τη δωρεάν μεταφορά τους

admin

Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά βρέθηκαν τρία ανήλικα κορίτσια μετά το ναυάγιο

admin

Νέα εξάμηνη παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

admin

Άγιοι Ανάργυροι: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της 28χρονης

admin

Συνάντηση Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα

admin

Ανακοινώθηκε η αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Διοικητές νοσοκομείων: Οδηγίες για τις γραπτές εξετάσεις στο ΑΣΕΠ

admin

Τα ονόματα των 650 επιτυχόντων που θα στελεχώσουν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων

admin

Ε.Ε.Σ.: Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για σκύλους

admin