12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτικά

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Ένας χρόνος μετά από την 26η Μαΐου του 2019

Ευρωεκλογές 26 Μαΐου 2019 – Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Φίλτατη, Φίλτατε,

Σαν σήμερα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, η υποψηφιότητά μου στις Ευρωεκλογές με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, συγκέντρωσε σχεδόν 90.000 σταυρούς σε όλη την επικράτεια και με έφερε 13ο μεταξύ των 42 υποψηφίων, μπροστά από πολλά πασίγνωστα για διάφορους λόγους πρόσωπα, μπροστά από ονόματα άρρηκτα συνδεδεμένα για πολλές δεκαετίες με την παράταξη, μπροστά ακόμη κι από πρώην βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

Γνωριζόμαστε ή γνωριστήκαμε στην πορεία, προσωπικά. Με ξέρετε και σας ξέρω. Ξέρετε καλά ότι αυτή η προσπάθειά μου για την εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έγινε με ελάχιστους πόρους και χωρίς στήριξη ή βοήθεια από κανενός είδους μηχανισμό, φανερό ή κρυφό.

Διένυσα εκείνον τον μακρύ δρόμο αντοχής πρακτικώς “πόρτα-πόρτα” και από πόλη σε πόλη, μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο με όσο περισσότερες και περισσότερους πολίτες ήταν ανθρωπίνως δυνατό να καταφέρω -καμιά φορά και με όσους δε φαινόταν ανθρωπίνως δυνατό, αλλά κατορθώθηκε, παρά ταύτα. Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε χωρίς εύπεπτα αλλά κενά ουσιαστικού περιεχομένου συνθήματα, χωρίς “σόου” σε τηλεοπτικά πάνελ και χωρίς γενικόλογες αοριστίες, αλλά με λόγο συγκροτημένο, πολιτικό και πραγματιστικό, βασισμένο σε συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις – απότοκες ενός συμπυκνωμένου βιώματος σπουδών, δουλειάς, διοικητικής πορείας και προσωπικής ζωής που πάντοτε χαρακτηρίστηκε από μια στενή και ιδιαίτερη σχέση με όλα όσα περιλαμβάνει η ιδέα “Ευρώπη” και πολύ περισσότερο το όραμα “Ενωμένη Ευρώπη”.

Οι προτάσεις μου σε θέματα όπως το προσφυγικό / μεταναστευτικό, η αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και η πλήρης αξιοποίηση από τη χώρα μας των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών για τη νησιωτικότητα στο σύνολό της και σε όλα τα επίπεδα -από τον τουρισμό και την τοπική παραγωγή, έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορούσαν να εγκαινιάσουν έναν νέο κύκλο ουσιαστικών συζητήσεων και, στη συνέχεια, πολύ χρήσιμων για τη χώρα μας αποφάσεων στο περιβάλλον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ήταν μια ακλόνητη πεποίθησή μου και σ’ αυτήν ακριβώς εδράστηκε και η απόφασή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο μετά την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση του Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού πλέον Κυριάκου Μητσοτάκη. Η υποστήριξη σχεδόν 90.000 πολιτών σε μια ατζέντα όπως αυτή που επικοινώνησα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αποτελεί για μένα όχι απλώς μέγιστη τιμή και ηθική παρακαταθήκη, αλλά συγχρόνως και μια βαθιά δικαίωση σε επίπεδο ανθρώπινο, επαγγελματικό και, βέβαια, πολιτικό.

Ηθική περγαμηνή αποτελεί επίσης και η πρώτη θέση σε σταυρούς στη Σάμο, τον τόπο που, ως Δήμαρχος, θέλω να πιστεύω ότι υπηρέτησα με τρόπο αντάξιο της τρισχιλιετούς, λαμπρής ιστορίας και της μοναδικής πολιτιστικής, επιστημονικής, φιλοσοφικής και δημοκρατικής παράδοσής της.

Στις μέρες μας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνει κανείς ότι οι πολίτες δεν επικροτούν μόνον τις κραυγές, τα στερεότυπα και την “αναγνωρισιμότητα”, όπως κι αν αυτή επιτυγχάνεται, αλλά επιδοκιμάζουν έμπρακτα και τον ήρεμο, αλλά ουσιώδη λόγο, τα επιχειρήματα και τη διάθεση για την ανάληψη τολμηρών, όσο όμως και υλοποιήσιμων προτάσεων.

Η μάχη των Ευρωεκλογών του 2019 δόθηκε και από την οικογένειά μου, που στάθηκε δίπλα μου με αξιοθαύμαστο σθένος, πίστη, επιμονή και υπομονή κι από έναν κύκλο συνεργατών μικρό σε αριθμό, αλλά, ευτυχώς πολύ μεγάλο σε αξιοσύνη, έμπνευση, φιλοτιμία και φιλοπονία.

Είναι βέβαιο ότι δε θα αρκούσαμε, εάν στην πορεία δεν απολαμβάναμε και την οικειοθελή, ανιδιοτελή και πολύ μεγάλης σημασίας βοήθεια ενός ευρύτερου κύκλου. Ενός κύκλου φίλων, που με δική τους πρωτοβουλία λειτούργησαν ως πολλαπλασιαστές, ως κομβικοί αναμεταδότες, στόμα με στόμα, του κεντρικού περιεχομένου της προεκλογικής μου προσπάθειας.

Έτσι, ένα χρόνο μετά από την 26η Μαΐου του 2019, με το μυαλό πιο καθαρό, τα συναισθήματα καταλαγιασμένα και την αποτίμηση του όλου εγχειρήματος αποκρυσταλλωμένη πλέον, αισθάνομαι με πραγματική συγκίνηση την ανάγκη να σε ευχαριστήσω προσωπικά, για τη δική σου, ανεκτίμητη συνεισφορά, υποστήριξη και βοήθεια σ’ εκείνον τον άξιο, έντιμο και καθαρό αγώνα. Αυτό το ευχαριστώ δεν είναι καθόλου τυπικό, αλλά απολύτως ειλικρινές και πραγματικό.

Στη σκέψη μου είναι σαφές ότι, στους τηλεοπτικούς και υπέρ-επικοινωνιακούς καιρούς μας, θα ήταν κυριολεκτικά αδύνατο να φτάσουν στους 90.000 όσοι με τίμησαν πριν από ένα χρόνο με την ψήφο τους, χωρίς να έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο σ’ αυτό κάποιοι άνθρωποι-κλειδί. Κάποιοι -λίγοι σε αριθμό, καταξιωμένοι κοινωνικά- άνθρωποι ήταν που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην εντυπωσιακή έκβαση εκείνης της περυσινής προσπάθειας.

Με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους και προσέφεραν έμπρακτα τη στήριξή τους σ’ έναν αγώνα υψηλοφρόνων, αλλά και ρεαλιστικών ιδεών και θεμελιωδών αξιών. Σου χρωστώ βαθιά ευγνωμοσύνη και θέλω να γνωρίζεις ότι έχεις μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Από εκεί προέρχεται αυτό το γνήσιο “ευχαριστώ” που σου απευθύνω.

Εύχομαι υγεία πάνω απ’ όλα και ό,τι καλύτερο για εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θα είσαι για μένα συνοδοιπόρος σε μια διαδρομή που δεν έχει τέρμα. Μόνον επόμενη στάση.

Με βαθιά εκτίμηση

Μιχάλης Αγγελόπουλος

 

Related posts

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

admin

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin