17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Πολιτικά

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Ανοίγει σήμερα μετά από επτά χρόνια επίπονων προσπαθειών ο Ηγεμονικός Κήπος της Σάμου

Με αφορμή ότι ο Ηγεμονικός Κήπος ανοίγει και πάλι τις πόρτες του σήμερα, ο πρώην δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος,αναφέρει σχετικά:

«Ανοίγει σήμερα, μετά από επτά χρόνια επίπονων προσπαθειών, ο Ηγεμονικός Κήπος της Σάμου. Ένα εμβληματικό τοπόσημο του νησιού μας, με μακρά και πυκνή ιστορία. Μαζί με τα δύσκολα έργα της αναβάθμισης του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου και κυρίως της αποκατάστασης του “Ξενία”, που σε επίπεδο σχεδιασμού και μελέτης, ξεκίνησαν επίσης το 2014, συγκροτούν τη Σαμιακή Τριλογία! Σημεία αναφοράς για όλους μας.

Τα έργα και οι παρεμβάσεις αυτές, σχεδιάστηκαν και υποβλήθηκαν ως προτάσεις με όραμα, γνώση, σκληρή δουλειά και σεβασμό στην παράδοση του τόπου μας. Και τα τρία εντάχθηκαν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (ΕΣΠΑ, INTERREG, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη”) ! Ειδικά το παρατημένο επί 30 χρόνια “Ξενία”, με τις μοναδικές τοιχογραφίες του Φασιανού, αντιμετώπισε δυσκολίες που θα αποθάρρυναν τον καθένα. Επιμείναμε, όμως και σ’ αυτό. Επειδή ήταν αυτονόητο ότι πρέπει να αποκατασταθεί.

Η ολοκλήρωση τώρα και του έργου του Ηγεμονικού Κήπου από το Δήμο της Ανατολικής Σάμου, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Και, βέβαια, τη συνετή συνέχιση για την ολοκλήρωση ενός υψηλόπνοου στρατηγικού σχεδιασμού. Τελικός του στόχος ήταν και παραμένει η παρουσίαση στους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού μιας “θεματικής” πολιτιστικής κληρονομιάς που, πραγματικά, όσο και δικαίως, εντυπωσιάζει.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής! Αρμόδιες υπηρεσίες του ενιαίου Δήμου Σάμου, εξειδικευμένα στελέχη του Δήμου, ομάδα επίβλεψης, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και πολλούς άλλους.

Με την παιδική χαρά, αυτόν τον ζωντανό πνεύμονα, που επίσης θα πιστοποιηθεί εντός ολίγου χρόνου και θα λειτουργήσει ξανά μετά από δεκαετίες, η πόλη θα γεμίσει και από τις χαρούμενες φωνές των παιδιών σε αυτή την ιστορική γωνιά…»

Related posts

Ο Βουλευτής Σάμου στην παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ»

admin

Επίσκεψη Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Καρλόβασι – Πρόγραμμα περιοδείας

admin

Ευρωεκλογές: Ο Γιώργος Αυτιάς κυριαρχεί στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

admin

Ομιλία του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Α. Αγγελόπουλου στη Δυτική Σάμο

admin

Νέα Αριστερά Σάμου: “Η πολιτική επιστρέφει”

admin

ΚΚΕ Σάμου : Όταν η “ατομική ευθύνη” γίνεται κυβερνητική πολιτική

admin

Γιώργος Γαϊτανής (ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ): Σχόλιο για την απαλλαγή ΕΝΦΙΑ στα σεισμόπληκτα της Σάμου

admin

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 για τα σεισμόπληκτα ακίνητα της Σάμου

admin

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στο Νομό Σάμου

admin