21.9 C
Σάμος
24/04/2024
Περιφερειακά

ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ: Ναι στις κλειστές δομές Αν κλείσουν οι υπάρχουσες. Άδικη η εξίσωση των 3 νησιών

Ενστάσεις ως προς τις δυναμικότητες των νέων δομών. Άδικη η εξίσωση Λέσβου, Χίου, Σάμου.

“Η Κυβέρνηση να προσαρμόσει την χωρητικότητα των νέων δομών βάση αναλογίας πληθυσμών”.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Παρασκήνιο» παραχώρησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης σχολιάζει τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνησηκ αι τονίζει πως ο ίδιος είναι «υπέρ των κλειστών δομών φιλοξενίας αφού θα μειωθούν οι ροές και δεν θα υπάρχει ‘Δέλεαρ’». Θέτει ως βασική προϋπόθεση «να κλείσουν οι υπάρχουσες σε Λέσβο, Χίο, Σάμο». Ταυτόχρονα έχει ενστάσεις ως προς την δυναμικότητα των νέων αυτών δομών. Θεωρεί άδικη την εξίσωση των τριών νησιών Λέσβο, Χίο, Σάμο.

«Η Κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της χωρητικότητας των νέων αυτών κλειστών δομών και να την προσαρμόσει σύμφωνα με την αναλογία του πληθυσμού των νησιών.» καταλήγει.

Παρακάτω ακολουθεί μέρος της συνέντευξης.

Πως κρίνετε τον χειρισμό της παρούσας κυβέρνησης και αν η προηγούμενη κυβέρνηση φέρει ευθύνη για την παρούσα κατάσταση;

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για το μεταναστευτικόΠιστεύω πως με τις κλειστές δομές  θα μειωθούν οι ροές, αφού θα σταματήσει να υπάρχει δέλεαρ.., δηλαδή τώρα μπορούν οι μετανάστες να πάνε στις πόλεις βόλτα ανενόχλητοι, δημιουργούνται φασαρίες και προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες,  τους παρέχεται χρηματική βοήθεια, μπορούν να βρουν δουλειά ή ακόμα να μείνουν και σε ξενοδοχεία και το κυριότερο οι ΜΚΟ τους προσφέρουν τα πάντα. Με αυτό τον τρόπο στέλνουν το μήνυμα στις πατρίδες τους ότι εδώ είναι ο παράδεισος και ελάτε. Στις κλειστές δομές θα είναι περιορισμένοι και σίγουρα θα υπάρχει έλεγχος. Με αυτό τον τρόπο οι πόλεις των νησιών θα ανασάνουν. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είμαστε υπέρ της λειτουργίας κλειστών δομών (φυσικά το διευκρινίζω ξανά  αφού πρώτα κλείσουν οι υπάρχουσες σε Λέσβο,Χίο,Σάμο.) πρέπει να αναφέρω  πως έχω ενστάσεις σχετικά με την δυναμικότητα των νέων κλειστών κέντρων. Είναι καταφανώς άδικος ο ορισμός ίσων δυναμικοτήτων για τις εξαγγελθείσες από την Κυβέρνηση νέες κλειστές δομές στη Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Με βάση τον πληθυσμό των τριών νήσων και με την υπόθεση των 5.000 μεταναστών στη Λέσβο , θα έπρεπε στη Χίο η δυναμικότητα να είναι 2.700 και στη Σάμο 1.700.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της χωρητικότητας και να την προσαρμόσει σύμφωνα με την αναλογία του πληθυσμού των νησιών.

Σχετικά με την προηγούμενη κυβέρνηση Οι λιμενικοί ισχυρίζονται ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τους  περίμεναν με ανοιχτές αγκαλιές τους μετανάστες. Εγώ δεν το έχω ζήσει, δεν μπορώ να το πω, αλλά εκείνοι λένε ότι τώρα η κατάσταση είναι πιο αυστηρή.

Related posts

Προώθηση Ικαριώτικων προϊόντων: Στόχος της επίσκεψης Νύκτα

admin

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας από τη Γερμανία για το μεταναστευτικό ζήτημα

admin

H Π.Β. Αιγαίου για Παγκόσμια Ημέρα της Γης

admin

250 προσκεκλημένοι στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου για την προβολή των νήσων του Βορείου Αιγαίου

admin

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin