12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Μουτζούρης και Σπυράκος στη Σάμο

Στη Σάμο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο  ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης με τον συνδυασμό ¨Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο” κ.Κώστας Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον καθηγητή Αντισεισμικών κατασκευών και Διευθυντή του εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κωνσταντίνο Σπυράκο προκειμένου να διαμορφώσουν  άποψη για  δημόσια κτίρια  τα οποία παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας  και εκφράζονται φόβοι από τους κατοίκους του  νησιού ως προς την επικινδυνότητα τους.

 Το πρώτο κτίριο επίσκεψης ήταν το Δημοτικό Άνω Βαθέος, το οποίο βρέθηκε με επάρκεια, ο Ναός της Αγίας Τριάδας στον Παγώνδα, σημείο που προκάλεσε σκέψεις στους ειδικούς καθώς έχουν γίνει αφαιρετικές παρεμβάσεις, οπότε θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω  επιστημονική διερεύνηση.

Τέλος  το τρίτο σημείο, ο άλλος ναός του Παγώνδα κρίθηκε κατάλληλος από τον κο Σπυράκο που συνόδεψε τον Πρύτανη προκειμένου να εξετάσει ως ειδικός τα προβληματικά κτήρια δίνοντας τις δικές του προτάσεις και λύσεις .

O κος Σπυράκος  ανέφερε χαρακτηριστικά : «Προσκλήθηκα από τον καθ. κ. Κώστα Μουτζούρη, πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ και προσωπικό μου φίλο να επισκεφτούμε κτήρια στη Σάμο που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής .  Για τα κτίρια αυτά είχαν υπήρχαν αιτήματα σχετικά με την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασή τους,  τη δυνατότητα επέκτασής τους και γενικά την αξιοποίησής τους.

Με την ιδιότητά μου ως καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών επισκέφτηκα  τις σχολικές εγκαταστάσεις του δημοτικού σχολείου στο Άνω Βαθύ, τον Ι.Ν. του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ και τους δύο Ι.Ν. στον Παγώνδα. Πιστεύω ότι οι απόψεις που διατύπωσα θα φανούν χρήσιμες για την τοπική κοινωνία.»

Η δέσμευση προς τους κατοίκους των νησιών για την  συνεργασία και  ουσιαστική αξιοποίηση των επιστημόνων που ο Πρύτανης έχει τόσο φιλική όσο και επαγγελματική σχέση- προς όφελος των κοινωνιών – με άρτια έργα υποδομής ,αποτελεί μια πραγματικότητα που θα αποκτήσει συνέχεια και μετά την εκλογή του ως Περιφερειάρχης.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο :

 

 https://www.youtube.com/watch?v=zsJkKV_NVnA

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin