16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Μουτζούρης: Όχι νέες δομές, λύση τα κλειστά σύνορα στο Βόρειο Αιγαίο

Αντίθετος στα κυβερνητικά σχέδια δηλώνει στη «δημοκρατία» ότι είναι ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Σε συνθήκες απελπισίας και απόγνωσης συνεχίζουν να ζουν καθημερινά κάτοικοι και Αρχές των νησιών του Αιγαίου, καθώς ακόμη και οι ύστατες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η ασφυκτική κατάσταση από τις ορδές προσφύγων και μεταναστών θα αποκλιμακωθεί πέφτουν στο κενό.

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τη διαχείριση του μείζονος αυτού προβλήματος, εξηγώντας παράλληλα πως τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική Αρχή των νησιών είναι κάθετα στη δημιουργία κλειστών δομών. «Οσο τα θαλάσσια σύνορα παραμένουν ανοιχτά και φτάνουν κατά εκατοντάδες από τα τουρκικά παράλια αυτοί οι άνθρωποι, τα νησιά δεν πρόκειται να αποσυμφορηθούν. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί κλειστή δομή εάν πρώτα δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, διότι στο τέλος θα υπάρχει και ανοιχτή και κλειστή δομή» αναφέρει χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας τα βέλη του προς την κυβέρνηση.

«Παρά τις τελευταίες εξαγγελίες για κλείσιμο των συνόρων, όχι μόνο αυτό δεν επετεύχθη, αλλά ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο, φτάνοντας τους 19.000 ανθρώπους» σημειώνει. Κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές με δική του πρωτοβουλία και συμμετοχή των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιείται πως και οι τρεις αντιτίθενται ομόφωνα στην κατασκευή κλειστής δομής στο νησί. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος διεμήνυσε, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, πως όχι μόνο δεν πρόκειται να συναινέσει για κατασκευή προαναχωρησιακού κέντρου, αλλά έθεσε και την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη δημιουργία της μεγάλης κλειστής δομής αδιαφορώντας για τις τοπικές κοινωνίες.

Παρόμοια στάση με τους Δημάρχους της Μυτιλήνης ακολουθεί και η Δημοτική αρχή της Ανατολικής Σάμου.

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin