12.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Μπάχαλο με τα Δημοτικά στο Βαθύ -Καταγγέλλουν τον Δήμο για αδράνεια

Δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την συζήτηση που πραγματοποιείται με τηλεδιάσκεψη αυτή την ώρα σχετικά με την κατάσταση στα σχολεία του 2ου Δημοτικού και Βαθέος σχετικά με την μεταξύ τους συστέγαση οι παρατάξεις «Ανατροπή» και «Όλοι μαζί για την Σάμο».

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η παράταξη «Όλοι Μαζί για την Σάμο» καλεί την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο να ασκήσουν ως οφείλουν τα καθήκοντά τους λαμβάνοντας απόφαση επιλύοντας έτσι τις ενστάσεις που προκύπτουν από πλευράς των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο δεν παρουσιάζεται κάποια εισήγηση προς συζήτηση από την Δημοτική Αρχή με αποτέλεσμα να προσπαθεί να μεταβιβάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ευθύνες και αρμοδιότητες, οι οποίες εμπίπτουν αποκλειστικά στην διοίκηση του Δήμου, έτσι ώστε να μην επωμιστεί η Δημοτική Αρχή τις συνέπειες από την κακή διαχείριση του ζητήματος των σχολείων μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζουμε πως το σχολείο Βαθέος μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν είναι κατάλληλο για την στέγαση των μαθητών με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να πάνε σχολείο. Από την άλλη μεριά ο σύλλογος γονέων του 2ου Δημοτικού ζητά διαβεβαιώσεις ότι το κτίριο του 2ου Δημοτικού είναι ασφαλές να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών καθώς σε περίπτωση σεισμού μπορεί να προκληθεί επεισόδιο με τον συνωστισμό τόσων παιδιών.

Επιπλέον ο σύλλογος του 2ου Δημοτικού σχολείου θεωρεί πως είναι επίφοβο εν μέσω πανδημίας να συνωστίζονται τόσα πολλά παιδιά σε ένα κτίριο. Από την πλευρά του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων θεωρεί πως η λύση που προτάθηκε για στέγαση του δημοτικού Βαθέος στο κτίριο της Πινακοθήκης δεν είναι η κατάλληλη καθώς δεν υπάρχει χώρος συγκέντρωσης παιδιών (προαύλιο).

Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να βρεί μια ικανοποιητική λύση ενώ τα δημοτικά σχολεία έχουν ανοίξει με αποτέλεσμα κάποιες τάξεις του δημοτικού σχολείου Βαθέος να χάνουν τα μαθήματά τους και να συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση, μαθήματα έχουν ξεκινήσει μόνο η Πρώτη και η Δευτέρα δημοτικού του Δημοτικού σχολείου Βαθέος, τα οποία διεξάγονται προσωρινά στο 2ο Δημοτικό σχολείο Σάμου.

Η διοίκηση του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ο Δήμαρχος κ. Στάντζος καλούνται να δώσουν επιτέλους την λύση ως έχουν την υποχρέωση με λήψη συγκεκριμένης απόφασης προκειμένου να ληθεί το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

[gview file=”https://www.samos24.gr/wp-content/uploads/2021/01/ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΣΤΟ-ΠΡΟΕΔΡΟ-ΔΣ.pdf”]

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin