21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Μ. Λογοθέτης: Θα αντιδράσουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη μετακίνησή τους στο νέο ΚΥΤ

Τον έντονο προβληματισμό του, εξέφρασε μεταξύ άλλων, στο Ράδιο Αρμονία και στη Σταματία Ράπτη, ο συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο, γιατρός, Βιοπαθολόγος, κ. Μάνος Λογοθέτης, αναφορικά με την μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών από το υπάρχον Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στο Βαθύ, στο καινούργιο, όπως ήδη έχει προαναγγείλει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτικης .

Ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε ότι: «Τους ανθρώπους αυτούς, εάν επιλέξει κάποιος να τους μεταφέρει κάπου αλλού και τα καταφέρει, θα του πω μπράβο του. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει κανείς να τους μεταφέρει κάπου αλλού πιο μακριά χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Κάποτε είχαν επιλέξει κάποιοι, θεωρώ εσκεμμένα, να κλείσουν τις πόρτες στους ανθρώπους που διέμεναν στο Hotspot, για δυο μέρες και έγινε επανάσταση. Φυσικά μετά οι πόρτες άνοιξαν».

Ο συντονιστής του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Σάμο υποστήριξε, ότι θα πρέπει πρώτα να μετακινηθούν στην ενδοχώρα σε συνθήκες φιλοξενίας και μετά να γίνει η οποιαδήποτε διαδικασία μεταφοράς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε συγκρατημένος για το ότι θα υπάρξει μια οργανωμένη μετακίνηση του πληθυσμού από το ένα κέντρο στο άλλο απο τη πολιτεία , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα προβλήματα τότε που θα δημιουργηθούν θα είναι πολύ μεγαλύτερα».

Τέλος, ο κ. Λογοθέτης ξεκαθάρισε, ότι η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός και με βάση τον προγραμματισμό, η μεταστέγαση θα γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες του 2019 και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα  εις βάρος των επαγγελματιών.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin