20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Νέα επιδείνωση του καιρού στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το έκτακτό δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, από σήμερα το βράδυ Κυριακή (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα (18-01-2021) τα νησιά του ανατολικού αιγαίου με χιονοπτώσεις.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας,

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να μην παραβιάζουν τις αποκλεισμένες περιοχές, να μην προσεγγίζουν κτίρια τα οποία έχουν σημανθεί η παρουσιάζουν εμφανείς βλάβες, να επιλέγουν ασφαλείς διαδρομές κατά την μετακίνηση τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις όταν βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για δημιουργία παγετού στο επαρχιακό δίκτυο των χωρίων που βρίσκονται σε υψόμετρο από 400 μέτρα και άνω, για αυτό τον λόγο παρακαλούμε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής

Προστασίας Π.Ε. Σάμου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin