16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία στη Σάμο

Η νέα δομή ειδικής αγωγής του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ – κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, θα ανοίξει τις πόρτες της τον Σεπτέμβριο στο νησί της Σάμου, μοναδική στο αντικείμενο της, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση δεξιοτήτων τους καθώς και τη στήριξη της οικογένειάς τους.

Οι υπηρεσίες μας αφορούν ανήλικους και ενήλικους από 5 ετών και άνω, και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα διαταραχών –νοητικών, κινητικών, ψυχικών και αισθητηριακών. Στοχεύουμε στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου παιδιά και ενήλικες με αναπηρία μπορούν να νιώσουν τη χαρά της έκφρασης μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων – πάντα με την επίβλεψη έμπειρων εκπαιδευτών.

Στη δομή μας γίνεται αρχικά αξιολόγηση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών κάθε ατόμου και στη συνέχεια οργάνωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο συναντά τη μοναδικότητα και τις ανάγκες του. Τα προγράμματα και οι δράσεις του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ, προσαρμόζονται ανάλογα την ηλικία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα των ατόμων με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία μπορούν να απασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη των ατομικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, η συμμετοχή σε προγράμματα άθλησης και σωματικής υγείας, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας καθώς και σε προγράμματα εκπαίδευσης για επαγγελματική κατάρτιση.

Καθοριστικό ρόλο παίζει για εμάς ο τομέας της ένταξης και της κοινωνικοποίησης, καθώς αποτελεί και πρωταρχικό σκοπό της εσωτερικής λειτουργίας του κανονισμού μας.

Τα προγράμματα μας πραγματοποιούνται σε μικρές ομάδες όμοιας λειτουργικότητας, ώστε κάθε παιδί / ενήλικας να νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί, να επικοινωνήσει, να ενταχθεί. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δημιουργούνται εργαστήρια καλών τεχνών και εικαστικών, γίνονται επισκέψεις σε μουσεία, βόλτες σε θέατρο και κινηματογράφο, εκδρομές και πεζοπορίες στη φύση. Όλα αυτά, μέσα σε καλά οργανωμένα πλαίσια και πάντα με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της δομής.

Οι υπηρεσίες και η μετακίνηση των εκπαιδευομένων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ παρέχονται δωρεάν μέσω του προγράμματος « Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι συμμετοχές, οι περιπτώσεις των παιδιών και ο τόπος διαμονής τους θα καθορίσουν την μορφή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ και την τοποθεσία (Βαθύ ή Καρλόβαση).

Γι’ αυτό καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνήσει μαζί μας και να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, ώστε να γίνει εφικτή η λειτουργία μιας τέτοιας δομής στο νησί μας.

Η Σάμος δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Με εκτίμηση,

Πιτσίλκας Μιχαήλ

Ιδιοκτήτης ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Επικ.: 6944261767 – pitsilkas@kdapmeaprosvasi.gr

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin