14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου: Με γνώσεις και όραμα για τα νησιά μας

Νίκος Τριανταφύλλου (υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό “ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο”  με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χριστόφα) Περιφέρεια Β. Αιγαίου με τόλμη και αξιοπιστία!

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Νίκος Τριανταφύλλου στο Samos24.gr.

ΕΡ: Γιατί επιλέξατε να θέσετε υποψηφιότητα στην Περιφέρεια κι όχι στο Δήμο Σάμου, τον οποίο είχατε υπηρετήσει στο παρελθόν, άρα και γνωρίζατε καλύτερα;

ΑΠ: Επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα ως Περιφερειακός σύμβουλος ώστε να συμπαραταχθώ με ανθρώπους που μας ενώνει μια κοινή πορεία κι ένα ευρύτερο όραμα για την αυτοδιοίκηση. Πιστεύω πως τα μέλη του ψηφοδελτίου μας, τα χαρακτηρίζει το ήθος, η αξιοπρέπεια, η αξιοκρατία, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας.

ΕΡ: Έχετε εκπονήσει άξονες δράσεις στους οποίους θα θέλατε να επικεντρωθείτε, εάν εκλεγείτε;

ΑΠ: Πρώτιστο μέλημά μου είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας με ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων και του δημοσίου χρήματος. Η ολούθε ευαγγελιζόμενη αειφόρος ανάπτυξη των νησιών μας, απαιτεί -για μένα- γνώση, σχεδιασμό μα και όραμα!

Ερ: Δώστε μας κάποιες από τις βασικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες της Σάμου

ΑΠ: Μαζί με τους συνυποψηφίους μου και με σεβασμό απέναντι στους πολίτες, δεσμεύομαι για:

• τη δημιουργία κίνητρων ώστε να παραμείνουν αλλά και να επιστρέψουν οι νέοι άνθρωποι στα νησιά μας! Αυτό γίνεται μόνο με συνεπή και διαρκή δημιουργία προϋποθέσεων για αύξηση επενδύσεων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας από τους νέους.

• την υλοποίηση ενεργειών που θα δώσουν ώθηση σε αναπτυξιακές πολιτικές. Αυτές, θα πρέπει να αφορούν τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και τον τουρισμό. Έχουμε χρέος να καταστήσουμε το Β. Αιγαίο μια Περιφέρεια- πρότυπο μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών περιφερειών. Μόνο έτσι θα απελευθερώσουμε τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου μας και των ανθρώπων του!

• Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του ζητούν μα και δικαιούνται να έχουμε μια δυναμική διεκδικητική συμπεριφορά στην κεντρική εξουσία, σχετικά με όλα αυτά που οφείλει στα νησιά μας για να τα βοηθήσει να αναπτυχθούν ισόρροπα με τη στεριανή Ελλάδα.Δηλ.την εφαρμογή της νησιωτικότητας. Την βελτίωση σύνδεσης των νησιών της περιφέρειας.

Ερ: Τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες που ζητάτε να σας εμπιστευτούν και να σας ψηφίσουν;

Απ: Φίλες και Φίλοι, έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου με τα κοινά, σε θέσεις στις οποίες εσείς με εμπιστευθήκατε και με τιμήσατε με τη ψήφο σας, ότι πάντα στεκόμουν και θα συνεχίσω να στέκομαι με συνέπεια στο πλευρό των πολιτών, ασχέτως κομματικής ή κοινωνικής τοποθέτησης. Στοχεύω σε συνεργασία με τους φορείς για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να υλοποιήσουμε το όραμα μας. Με αξιοπρέπεια και σεβασμό, χωρίς δεσμεύσεις και συμβιβασμούς, συντάσσομαι με τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. Με σκληρή δουλειά, μεθοδικότητα, με στόχο να μεταφέρεται η δική φωνή της Σάμου σε ένα δυναμικό Περιφερειακό Συμβούλιο. Σας καλώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας ως υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο στο συνδυασμό «ΤΟΛΜΑΜΕ». Και υπόσχομαι να τηρήσω τις δεσμεύσεις μου, με τόλμη!

Ποιος είναι ο Νίκος Τριανταφύλλου:

-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και εκλεγμένο μέλος του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Β.Αιγαίου. Πτυχιούχος B.Eng. (Hons) Computer Systems και Μεταπτυχιακό M.Sc. Systems Engineering από το Πανεπιστήμιο του Cardiff.

-Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (ΕΑΠ).

-Εργάσθηκε στην SINGULAR S.A, ως Μηχανικός Λογισμικού και προγραμματιστής – αναλυτής (1996-98).

-Εργάσθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (AIA) ως Μηχανικός Λογισμικού (1998 -2000).

-Εκπαιδευτικός Πληροφορικής από το 2000. Επίσης, αποσπασμένος εκπαιδευτικός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου επί 4ετία (Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων-ΜΠΕΣ).

-Εκπαιδευτής (ΠΕ19) στην Επιμόρφωση Ενηλίκων. -Διευθυντής του ΙΕΚ Σάμου (2008- 2010) καθώς και από 2016 έως σήμερα.

-Γενικός Γραμματέας ΕΛΜΕ Σάμου και Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Σάμου.

-Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον ενιαίο Δήμο Σάμου από 1/1/2010.

-Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Δήμου Σάμου από Ιουλ. 2012 έως Αυγ. 2014 με αρμοδιότητες και καθήκοντα στους τομείς: Παιδείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας. Επίσης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης.

-Υπεύθυνος του νεοσύστατου κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Σάμου έως το 2014.

-Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Νεολαίας Άθλησης» του Δήμου Σάμου. -Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σάμου έως το 2014.

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin