22.9 C
Σάμος
16/04/2024
Δήμος

Νεοχώρι: Εγκατάλειψη και αδιαφορία

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα του Νεοχωρίου. Κατά την προγραμματισμένη περιοδεία μέσα στο χωριό, έγινε επίσκεψη στον χώρο της κοινότητας, καθώς και στα πλυσταριά του χωριού, όπου φαίνεται ξεκάθαρα η εγκατάλειψή τους, τα οποία είναι πλέον και επικίνδυνα.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στο καφενείο του χωριού, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε διάφορα θέματα, αλλά και να γίνει ενημέρωση για ορισμένες θέσεις της δημοτικής παράταξης.
Τα προβλήματα πολλά, αλλά όπως ενημέρωσε και από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της κοινότητας, Πέτρος Νίνος, το κυριότερο πρόβλημα είναι η εγκατάλειψη και αδιαφορία από την δημοτική αρχή. Είναι ανεπίτρεπτο, εδώ και χρόνια να έχουν σταλθεί έγγραφα στον δήμο, και τα περισσότερα αιτήματα να είναι αναπάντητα και άλυτα. Ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση της παιδικής χαράς και τον καθαρισμό των υδατοδεξαμενών ύδρευσης και άρδευσης.
Η αγανάκτηση των κατοίκων τους οδήγησε πρόσφατα στην κίνηση συλλογής υπογραφών, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι εκκρεμότητες αυτές, οι οποίες ουσιαστικά βλάπτουν την εικόνα του χωριού, πολιτισμικά και κοινωνικά. Έτσι, έχει ζητηθεί με έγγραφό τους να φτάσουν τα εξής θέματα στο δημοτικό συμβούλιο:
1. Αποκατάσταση παραδοσιακών πλυσταριών
2. Ηλεκτροδότηση πυροσβεστικού κλιμακίου
3. Έλλειψη γραμματέα
4. Υδροδότηση χώρου κοιμητηρίου
5. Τοποθέτηση πινακίδων στάθμευσης

Related posts

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

admin