18.8 C
Σάμος
19/04/2024
Περιφερειακά

Νίκος Τριανταφύλλου: OXI στην επιχειρούμενη περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού – NAI στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

Η ανάκληση της επίταξης στη θέση Ζερβού αποτελεί μερική επιτυχία όσων αντισταθήκαμε σε αυτόν τον παράλογο τρόπο διεύρυνσης της περιοχής του νέου χότ σποτ από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Επουδενί όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αφού με την επιχειρούμενη μίσθωση αγροτεμαχίων της περιοχής που ξεκίνησε με την από 15-5-2020 Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος με αρ. πρωτ. 4426 ζητούνται παραπάνω από 800 στρέμματα αντί των αρχικών 216 στρέμματα της επίταξης.

Η νέα δομή ελλοχεύει κινδύνους με συνέπειες απρόβλεπτες για το μέλλον των παιδιών μας στα οποία οφείλουμε να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον.

Πανηγυρισμοί και αυταρέσκειες για την δημιουργία νέας δομής λοιπόν δε χωρούν για ένα νησί που μπορεί να συνεχίσει να είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού συγκριτικά με τα υπόλοιπα νησιά του Β Αιγαίου. Καταρχάς τίποτα και κανείς δε μας εγγυάται και δεν πείθει για την πολυπόθητη και πολλά υποσχόμενη «μεταφορά» του υπάρχοντος στη θέση Ζερβού. Κατά δεύτερον η νέα ζητούμενη έκταση είναι τεράστια και προμηνύει ανάλογα και δυσθεώρητα μεγέθη μεταναστών στο νησί που θα επηρεάσουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας ακόμη πιο πολύ.

Εξάλλου αν οι πραγματικές προθέσεις της νυν αλλά και προηγούμενης κυβέρνησης ήταν να υπάρχει πληθυσμός των 1200 μεταναστών στο νησί θα μπορούσαν να το έχουν ήδη κάνει πράξη στο Βαθύ για να μας πείσουν. Ο βουλευτής και μαζί η τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου θα πρέπει να αντισταθούν σθεναρά στην επιχειρούμενη περαιτέρω υποβάθμιση του νησιού μας. Πολύ απλά τουρισμός και μεταναστευτικό δε μπορούν να συνυπάρξουν.

Η κυβέρνηση οφείλει να ορθώσει το ανάστημα της στα ευρωπαϊκά όργανα και να απαιτήσει τον αναλογικό επιμερισμό των αιτούντων άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Πρέπει να σταματήσει την κατασπατάληση πόρων με φωτογραφικές αναθέσεις για την κατασκευή φαραωνικού τύπου δήθεν κλειστών δομών .

Η διαχείριση του μεταναστευτικού- προσφυγικού ζητήματος απαιτεί βιώσιμο σχεδιασμό εντός της χώρας και δυναμική διεκδίκηση εκτός αυτής. Με την ίδια ευκολία που προσπερνώνται νομικά εμπόδια και νόμοι σχετικοί με πολεοδομικά, περιβάλλον, δασικά θέματα θα έπρεπε η κυβέρνηση να έχει ψηφίσει ένα χωροταξικό για όλο το νησί που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σήμερα αλλά και του αύριο με γνώμονα πάντα την αειφόρο τουριστική άρα και την οικονομική μας ανάπτυξη και όχι με ημίμετρα που παγιώνουν στα νησιά της παραμεθορίου το δυσβάσταχτο βάρος του μεταναστευτικού.

Το επιβάλλουν άλλωστε και λόγοι εθνικοί. Γιατί όσο καλοπροαίρετοι κι αν είμαστε η επιθετική εξωτερική πολιτική των γειτόνων μας υπενθυμίζει πόσο στραβά αρμενίζουμε.

Related posts

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin

Ιστορική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στους Φούρνους

admin