20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ν.Κατρακάζος: Δεκάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούμαστε και δυστυχώς εξαντλούμε και τα τελευταία όρια υπομονής μας….

ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ

Γεννήθηκα ,ζω και δραστηριοποιούμε επαγγελματικά με τον τουρισμό, στη Σάμο. Ασχολούμαι με τα κοινά (για 5 πέντε χρόνια πρώην Αντιπεριφερειάρχης σήμερα δημοτικός σύμβουλος παλαιοτέρα υποψήφιος βουλευτής).

Όπως όλοι οι συμπατριώτες μου, και ειδικά όσοι έχουμε επιχειρήσεις στον τουρισμό αγωνιζόμαστε καθημερινά να επιβιώσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες που αρχικά η πανδημία και στη συνέχεια ο φονικός σεισμός δημιούργησε.

Αμέσως μετά το σοκ του σεισμού και αφού είχε προηγηθεί η άμεση επίσκεψη του Πρωθυπουργού, με ανακούφιση ακούσαμε την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τα 8 μέτρα για την άμεση βοήθεια μας ως κοινωνία και οικονομία. (9/11/2020 Υπουργείο οικονομικών. )

Σε ό,τι αφορά το μέτρο 1 “Αναστολή Φορολογικών υποχρεώσεων”  τα πράγματα έτρεξαν  θα έλεγε κανείς γρήγορα…έτσι :

Στο ΦΕΚ 4926/Β/9-112020 θεσμοθετήθηκε η παράταση και αναστολή μέχρι 30/04/21 των βεβαιωμένων και τρεχουσών φορολογικών  υποχρεώσεων σε όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα με κύρια εγκατάσταση τη Σάμο.  Στο ΦΕΚ 227/Β/18-9-2020 θεσμοθετήθηκε η αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από το σεισμό έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά το μέτρο 5  “Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών” με καθυστέρηση ο κύριος Βρούτσης έστειλε επιστολή στον e-ΕΦΚΑ για εφαρμογή των από την κυβέρνηση ανακοινωθέντων μέτρων, για αναστολή  πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών.

Θα έλεγε λοιπόν κανείς όλα μια χαρά αφού θα πάρουμε ανάσα μέχρι την Άνοιξη……. αμ δε…..

Πήγα σήμερα ως επιχείρηση να ζητήσω να κάνω ρύθμιση 120 δόσεων για υποχρέωση από δάνειο που είχα πάρει  με εγγύηση του Δημοσίου ως έχει ανακοινωθεί από τη Κυβέρνηση. Η απάντηση “δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση ” γιατί;  ¨Γιατί δεν έχει πληρώσει τις τρέχουσες εισφορές από το Μάρτιο μέχρι σήμερα…” Μα  αυτά έχουν ανασταλεί λόγω πανδημίας αλλά και λόγω σεισμού έως τον Απρίλιο του 2021; “δεν ξέρω τίποτα δεν βλέπω κάτι στο σύστημά μου..”  Τι να νοιώσεις ..απογοήτευση , οργή , ότι κάποιοι τελικά μας κοροϊδεύουν….. Σαν και μένα δεκάδες καθημερινά….

Ερχόμαστε στον ΕΦΚΑ.  Η κυβερνητική εξαγγελία (μέτρο 5  9/11/20)  σαφέστατη. Ο e-ΕΦΚΑ όμως …αλλά λέει και κάνει……( εγκύκλιος  ΑΠ 334389/7-1220)  “οι προαναφερόμενες διατάξεις δηλαδή η αναστολή των ασφαλιστικών υποχρέωσαν ισχύον  για τις αποδεδειγμένα   πληγείσες επιχειρήσεις που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί  ζημιές…

Με απλά λόγια  2 υπουργεία της  ίδιας  κυβέρνησης εφαρμόζουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες διαφορετικά. Το Οικονομικών πολύ σωστά οριζόντια για όλες τις επιχειρήσεις το Εργασίας μόνο για όσους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί. Είναι αδιανόητο να μην βλέπουν όλοι αυτοί που οδηγούν σε τέτοιες αποφάσεις τις τραγικές συνθήκες στο νησί   αφού όλοι άμεσα ή έμεσα εχουμε πληγεί από το σεισμό, και να αποκλείουν επιχειρήσεις. Αλήθεια με ποιο κριτήριο και ποιο αποδεικτικό θα κρίνει ο κάθε υπάλληλης  το αν έχει πληγεί η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ;

Πάρθηκαν από τη Κυβέρνηση σωστά μέτρα που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται διαφορετικά.  Δεκάδες πολίτες καθημερινά ταλαιπωρούμαστε και δυστυχώς εξαντλούμε και τα τελευταία όρια  υπομονής μας….

Επιτέλους ας γίνει κάτι…..Καλώ τους κεντρικά αρμόδιους αλλά και το Βουλευτή μας και τους τοπικούς  φορείς  να ενεργήσουν ανάλογα και να διεκδικήσουν την άμεση διευθέτηση όλων αυτών των εμποδίων. .

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΣ / 6940 4469490

 

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin