20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Πολιτικά

Ν.Μηταράκης: «Εφαρμόζουμε στις δομές φιλοξενίας αυστηρότερους κανόνες περιορισμού κυκλοφορίας»

 

Ν. Μηταράκης: «Εφαρμόζουμε στις δομές φιλοξενίας αυστηρότερους κανόνες περιορισμού κυκλοφορίας από αυτούς που ισχύουν για την ελληνική κοινωνία»           

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των δομών φιλοξενίας από τον κορωνοϊό, ανέδειξε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 και τη δημοσιογράφο, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

«Έχουμε διαχωρίσει όλες τις νέες αφίξεις, οι οποίες, μετά από ιατρικό έλεγχο, έχουν μεταφερθεί σε ειδικές κλειστές δομές. Εφαρμόζουμε κανόνες περιορισμού της κυκλοφορίας αυστηρότερους από τους γενικούς κανόνες που εφαρμόζονται για τις τοπικές κοινωνίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε πάρει έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας και καθαριότητας στις δομές και έχουμε ενισχύσει και την ενημέρωση των διαμενόντων στις γλώσσες που κατανοούν, ώστε να καταλάβουν τις έκτακτες συνθήκες που επικρατούν για τον κορωνοϊό.».

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τόνισε πως «στην προσπάθεια προστασίας της χώρας σημαντικότατο ρόλο παίζει η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία ουσιαστικά έχει σφραγίσει τα σύνορα της χώρας μας και έχουμε πλέον αισθητά μειωμένες ροές και στα νησιά και στον Έβρο, όπου η Ελληνική αστυνομία και το Λιμενικό δίνουν μια πολύ μεγάλη μάχη για να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας μας».

Ερωτηθείς για το αν οι νέες αφίξεις μπαίνουν σε καραντίνα, απάντησε: «τα άτομα που εισήχθησαν σε καραντίνα, μένουν ξεχωριστά και μετά που παρέρχεται το επαρκές χρονικό διάστημα, μεταφέρονται και επανεξετάζονται σε αυτές τις ειδικές κλειστές δομές που έχουν δημιουργηθεί για τις αφίξεις μετά την 1η Μαρτίου».

Για το χρονοδιάγραμμα για τις κλειστές δομές στα νησιά, ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι «καταφέραμε τις κλειστές δομές Μαλακάσα και στις Σέρρες σε 15 ημέρες από το μηδέν να τις κάνουμε λειτουργική. Θα προσπαθήσουμε σε αντίστοιχους χρόνους στη Λέρο, στην Κω και στη Σάμο, όπου υπάρχει θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες. Είμαστε ακόμα σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την περιφερειακή διοίκηση και τους δήμους και στην Λέσβο και στη Χίο».

Για τη Μόρια και τη ΒΙΑΛ, ο κ. Μηταράκης είπε ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε στις υπάρχουσες δομές της Μόριας και της ΒΙΑΛ, με καλή συνεργασία με τον αρμόδιο Aντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κ. Παντελή Βρουλή, να λάβουμε τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για τη θωράκιση αυτών των δομών. Έχουμε μεταφέρει οικίσκους, έχουμε δημιουργήσει περίμετρο. Θα εγκατασταθούν γιατροί οι οποίοι θα έρχονται από την Περιφέρεια και θα προσλάβουμε και εμείς όπου χρειάζεται έκτακτο προσωπικό ώστε ό,τι συμπτώματα υπάρχουν να εξετάζονται στη δομή».

«Στη δομή πρέπει να εξετάζονται και οι λίγοι εργαζόμενοι που ακόμα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις δομές ώστε να μην μεταφερθεί μέσα και έξω από τις δομές ο κορωνοϊός», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Related posts

Πολιτική Εκδήλωση :”Το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό για τις ευρωεκλογές”

admin

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η πρώτη δήλωση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις Ευρωεκλογές

admin

O Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής -Τα 28 πρώτα ονόματα της ΝΔ

admin

Εκδήλωση του ΚΚΕ Σάμου ενάντια στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας

admin

Συζητήσαν τα τρέχοντα προβλήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου – Ικαρίας

admin

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο

admin

Γ. Γεραπετρίτης: Visa express σε Τούρκους πολίτες – Θα ξεκινήσει στις 30 Μαρτίου σε πέντε νησιά

admin

Παράταση ενός έτους διατήρησης υπαίθριων σκιάστρων & προστεγασμάτων στην χερσαία ζώνη λιμένων της Σάμου

admin

Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου ο Ιωάννης Αξιώτης

admin