21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Ν.Μηταράκης: «Η Σάμος παράδειγμα ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την μεταναστευτική κρίση»

Νότης Μηταράκης: «Η Σάμος παράδειγμα ότι η Ελλάδα ξεπέρασε την μεταναστευτική κρίση» – Αντιπολιτεύσεις: «Μην υποτιμάτε τον φόβο του κόσμου ότι αυτή η υπερμεγέθης δομή μπορεί να γεμίσει»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 15/11 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο της συζήτησης του θέματος «αποκάθαραση, αποκατάσταση του περιβάλλοντος και μεταβίβαση του οικοπεδικού χώρου του πρώην ΚΥΤ Σάμου.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη Σάμο υπογραμμίζοντας ότι με το νέο ΚΥΤ η Σάμος εγκαινίασε μία νέα εποχή μακριά από τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην τοπική οικονομία αλλά και στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση των ροών από τα τουρκικά παράλια αλλά και στην αποσυμφόρηση της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου λέγοντας ότι, η κυβέρνηση κάνει πράξη όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί προς τους νησιώτες.

“Στα νησιά μας πλέον το μεταναστευτικό δεν αποτελεί το πρώτο θέμα συζήτησης. Πλέον η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος, συζητούν για άλλα θέματα”, ανέφερε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατό για να στηρίξει τον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

«Τύχη αγαθή έφερε τον Μηταράκη στο Υπ. Μετανάστευσης»

Μέσα σε πανηγυρικό τόνο ο Βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, εξυμνώντας μάλιστα τον Υπ. Μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι: «Τύχη αγαθή έφερε τον Νότη Μηταράκη στο Υπουργείο Μετανάστευσης».

 

Γιώργος Στάντζος: «Αποκαταστάθηκε επιτέλους η εμπιστοσύνη κράτους πολιτών»

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, επεσήμανε ότι το κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου αποκατέστησε την εμπιστοσύνη κράτους – πολιτών, κάνοντας λόγο για στοίχημα το οποίο κερδήθηκε.

«Πρέπει να κερδηθεί όμως και το επόμενο στοίχημα που είναι η αποκατάσταση του χώρου του παλιού ΚΥΤ, η αποκατάσταση των ιδιοκτησιών καθώς και η αξιοποίηση του χώρου από την τοπική κοινωνία.

Η Σάμος χρειάζεται ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο που δεν θα αποζημιώνει απλά θα οδηγεί συνολικά στην ανάταξή του», ανέφερε ο κ. Στάντζος.

Έντονη κριτική από τις αντιπολιτεύσεις

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την άλλη είχαν όσα επεσήμαναν οι αντιπολιτεύσεις, που έκαναν λόγο για εκβιαστικά διλλήματα από την πλευρά του Υπουργού στη βάση ότι «είτε δέχεστε τη Ζερβού είτε παραμένει το ΚΥΤ στο Βαθύ» ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στις διαδικασίες εξπρές επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο σε δύο γραμμές χωροθέτησε και αδειοδότητσε το νέο ΚΥΤ.

«Κατανοήστε τους φόβους των νησιωτών»

Στο υποκριτικό ενδιαφέρον της Ευρώπης που εστιάζει μόνο στη δημιουργία νέων δομών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και όχι στην καθημερινότητα των νησιωτών που έχει ανατραπεί από το 2015 μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε με τη σειρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκος Κατρακάζος.

«Κανένας από την Ευρώπη δεν ενδιαφέρθηκε για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των νησιωτών. Ζήσαμε πολύ άσχημες στιγμές. Σήμερα νιώθουμε πιο ασφαλείς και είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα», ανέφερε και προσέθεσε:

«Το βασικό όμως ερώτημα παραμένει. Γιατί τόσο μεγάλο κέντρο αφού από τους 10.000 πήγαμε στους 200; Ο φόβος που υπάρχει είναι ζωντανός ακόμη. Αυτό το μεγάλο κέντρο δημιουργεί τον κίνδυνο ότι μπορεί να γεμίσει αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του».

ΠαραΚΥΤ δίπλα στο ΚΥΤ

Παράλληλα ο κ. Κατρακάζος αναφέρθηκε και στην παρουσία οργανώσεων ακριβώς δίπλα στο ΚΥΤ κάνοντας λόγο για «παραΚΥΤ» χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

«Ποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι παρόντες; Πως ξεφύτρωσαν αυτοί εκεί; Σήμερα είναι 2-3 εκεί αύριο θα είναι 10. Κατανοώ ότι δεν έχουν πλέον πελατεία και ανησυχούν αλλά κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε και κατέληξε λέγοντας ότι το 3μερές μνημόνιο για την αποκατάσταση του παλιού ΚΥΤ θα εμπλέξει περισσότερο τις διαδικασίες.

Πηγή:www.politischios.gr/

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin