14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Περιφερειακά

Ν.Τριανταφύλλου : Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην Υγεία

Παρέμβαση του Περιφερειακού συμβούλου Σάμου Νίκου Τριανταφύλλου της παράταξης “ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο ΑΙΓΑΊΟ”, σχετικά με την κινητοποίηση στο Καρλόβασι για την υγεία.

Αύριο στο Καρλόβασι διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην Υγεία

Οι πολίτες βιώνουμε σε καθημερινή βάση την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και τις μεγάλες ελλείψεις σε όλες τις δομές υγείας του νησιού. Το θέμα της διαφύλαξης και της ενίσχυσης της δημόσιας υγειονομικής φροντίδας που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη στα νησιά μας – και λόγω του μεταναστευτικού- δυστυχώς δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη τα τελευταία χρόνια από καμία κυβέρνηση έως τώρα με αποτέλεσμα την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της.

Για τις Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας ατελείωτες είναι οι διαμαρτυρίες τόσο των κατοίκων όσο και του εργαζόμενου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίων αγγίζουν πλέον τα όρια του συναγερμού καθώς υπάρχει αδυναμία εξυπηρέτησης των ασθενών καθώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για τη λειτουργία των ιατρείων και την κάλυψη των εφημεριών και των αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής που την καλοκαιρινή περίοδο διπλασιάζονται και στην περίθαλψη των ασθενών.

Ανάγκες υπάρχουν σε διοικητικό προσωπικό, ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό παντού. Στο ΕΚΑΒ υπάρχουν επίσης, ελλείψεις και κενές θέσεις Διασωστών Πληρωμάτων.

Παρόλο που το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ είναι ήδη μικρό σε αριθμό, οι έως τώρα ενέργειες τείνουν να το υποβαθμίσουν περαιτέρω καθώς παραιτούνται γιατροί, οι οποίοι είναι μόνιμοι εδώ και χρόνια ή μετακινούνται για κάλυψη άλλων αναγκών στο νοσοκομείο ή σε άλλες περιοχές. Όλο το προσωπικό λειτουργεί με φιλότιμες προσπάθειες και υπεράνω των ωραρίων τους και αντί να επιβραβεύονται δυστυχώς βιώνουν διαρκείς μετακινήσεις και την διαφαινόμενη διχοτόμηση του.

Οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί αύριο στο Καρλόβασι κατά της συνεχιζόμενης δημιουργίας μιας ασφυκτικής κατάστασης τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους κατοίκους. Αναμένουμε άμεσα λύσεις σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας:

 

  • για το θέμα της πλήρωσης των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για κάλυψη αναγκών του Κ.Υ. σε εξοπλισμό, υλικοτεχνική υποδομή, υλικά και ιατρονοσηλευτικά είδη
  • για την βελτίωση της παροχής δημοσίων υπηρεσιών υγείας στην περιοχή

  • για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, την ενίσχυση του σε προσωπικό.

 

 

Related posts

Visa για Τούρκους: Η Κυβέρνηση ικανοποίησε το αίτημα της Περιφέρειας, δηλώνει ο Μητσοτάκης

admin

Απαγορευτικό το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων – Επιστολή Καλτάκη στον Υπουργό

admin

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενισχύει τον τομέα υγείας: Ο Μιχαήλ Καραβασίλης, ο νέος άμισθος σύμβουλος

admin

Διαμαρτυρία Περιφέρειας για επείγουσες αποζημιώσεις – Τι ζητά η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνέλη

admin

Συνάντηση με Αυτοκινητιστές Ταξί! Συζήτηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σάμου

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

admin

Τηλεδιάσκεψη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

admin

Σχόλιο για την απουσία της Σάμου από δράση της Περιφέρειας στο Λονδίνο

admin

Μια νέα δράση εξωστρέφειας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

admin