16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Δήμος

Ξεκινά η έρευνα για το προφίλ υγείας του δήμου Σάμου

Ο Δήμος Σάμου, ως μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, αλλά και μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει πολιτικές και δράσεις πρόληψης και προαγωγής που καλύπτουν όλο το φάσμα των ηλικιών, τις ευπαθείς ομάδες και την ενημέρωση του πληθυσμού, σχετικά με την  πορεία της ζωής και την ενδυνάμωση των ανθρώπων. Επίσης έχει δεσμευθεί να υιοθετήσει πολιτικές για τη διατροφή, τη φυσική άσκηση, τον καπνό, το αλκοόλ, την ψυχική και πνευματική υγεία,ενισχύοντας και διαμορφώνοντας τις υπηρεσίες του με επίκεντρο τον άνθρωπο, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα για την δημόσια υγεία, για την βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής των κατοίκων του Δήμου.

Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Σάμου υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας για την εκπόνηση μελέτης του προφίλ υγείας του Δήμου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Για την εκπόνηση της μελέτης αυτής υπάρχει εκτενές ερωτηματολόγιο το οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ανά Δημοτική Ενότητα, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου. Ήδη ξεκίνησε η διανομή των ερωτηματολογίων σε όλο το Δήμο, αναλογικά με τον πληθυσμό, (Δ.Ε Βαθέος 133, Δ.Ε Καρλοβασίων 103, Δ.Ε Πυθαγορείου 85,Δ.Ε Μαραθοκάμπου 29), από εθελοντές- συνεντευκτές, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν για το σκοπό αυτό. Οι εθελοντές θα έχουν μαζί τους κατά τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων, βεβαίωση συνεντευκτή από το Δήμο, προκειμένου να πιστοποιούν ότι εκπροσωπούν τον Δήμο έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεπεραστούν οποιεσδήποτε τυχόν επιφυλάξεις από τους συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται  οι κάτοικοι  του Δήμου Σάμου να συμμετέχουν στην έρευνα αυτή. Τα ερωτηματολόγια είναι ανώνυμα. Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια από τους εθελοντές-συνεντευκτές.

 

Related posts

Καρλόβασι: Η σατιρική αναπαράσταση του Σαμιώτικου γάμου

admin

Η ΛΑΣ Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη συνεδρίαση του Δ.Σ

admin

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ανατ. Σάμου (πρόγραμμα τριημέρου)

admin

“Κόβει” το νερό ο Δήμος Δυτικής Σάμου σε καταναλωτές με ανεξόφλητους λογαριασμούς

admin

Δημοτικό Συμβούλιο Ανατ. Σάμου: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Γρύλλου

admin

Υπογραφή ιδρυτικής διακήρυξης «Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων» από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής

admin

Ορκωμοσία νέας Κοινοτικής Συμβούλου

admin

Ψήφιση Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του Δήμου Ανατ. Σάμου

admin