21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Οδικός χάρτης για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων του σεισμού της 30 ης Οκτωβρίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αν. Σάμου απόψε 27/01/2021 ομόφωνα ενέκρινε την εισήγηση της Τ.Υ. για το φλέγον θέμα των κατεδαφίσεων .Οδικός χάρτης για την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων του σεισμού της 30 ης Οκτωβρίου

Ο σεισμός της 30 ης Οκτωβρίου εκτός των άλλων συνεπειών που έχει προκαλέσει  σε επίπεδο υποδομών άφησε πίσω του και μεγάλο αριθμό κατεστραμμένων κατοικιών .

Μετά την επέλευση φυσικής καταστροφής οι έλεγχοι ως προς τον χαρακτηρισμό των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων διενεργούνται από ην ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και μεταφορών .

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά από αίτημα που άμεσα αρμοδίως υπέβαλε, επιχορηγήθηκε προσφάτως από το Υπουργείο Εσωτερικών , με το ποσό των 700.000 ευρώ για την κατεδάφιση των πρώτων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Ο οδικός χάρτης αναφορικά με την διαδικασία κατεδαφίσεων των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων που προέκυψαν μετά τον σεισμό της 30 ης Οκτωβρίου

περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα :

Μετά την παραλαβή του ΠΑΕΕΚ ο ιδιοκτήτης μπορεί να απευθύνεται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανατολικής σε ορισμένο για την εξυπηρέτηση Υπάλληλο , προκειμένου να λαμβάνει την πρότυπη Υπεύθυνη Δήλωση- Αίτηση συναίνεσης , ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το θέμα , την οποία προσκομίζει με τα συνημμένα απαραίτητα προς υποβολή δικαιολογητικά, τα οποία είναι τα εξής:

– ΠΑΕΕΚ

– Συμβόλαιο Ιδιοκτησίας

– Πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ή κτηματολογίου

– Ε9

– Συναίνεση συνιδιοκτητών (αν υπάρχουν)

– Υπεύθυνη δήλωση ιδιώτη μηχανικού στις περιπτώσεις που από το ΠΑΕΕΚ

απαιτούνται ειδικοί όροι και προϋποθέσεις πριν την κατεδάφιση

– Οδοιπορικό με συντεταγμένες ΕΓΣΑ της θέσης του ακινήτου . Γίνεται έλεγχος της πληρότητας του φακέλου και συμπλήρωσή του αν απαιτείται.

Διαβιβάζονται οι αιτήσεις , ανάλογα με την πρόοδο παραλαβής από τον Δήμο, και στα Κοινοτικά Συμβούλια προκειμένου να προτεραιοποιήσουν και να ιεραρχήσουν την σειρά των κτιρίων προς κατεδάφιση.

Η προτεραιότητα των κατεδαφίσεων με βάση το Σχέδιο Εγκέλαδος για την άρση των επικινδυνοτήτων δίνεται με σειρά προτεραιότητας , στους κύριους οδικούς άξονες, τους κεντρικούς δρόμους, τις εισόδους των πόλεων και Κοινοτήτων καθώςκαι σε κτίρια κρισίμων λειτουργιών όπως Νοσοκομεία, Σχολεία, Δημόσιες

Υπηρεσίες, Δημαρχείο κ.λπ

Παράλληλα γίνεται :

Εκπόνηση μελετών και σύνταξη των τευχών δημοπράτησης με

τίτλους :

  1. Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Δημοτική Ενότητα

Βαθέος προϋπολογισμού 400.000,00 €

  1. Κατεδάφιση επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Δημοτική Ενότητα

Πυθαγορείου προϋπολογισμού 200.000,00 €

Δημοπράτηση των έργων κατεδάφισης. Επειδή η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη στο άρθρου 32 του Νόμου 4412 διαδικασία της Διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση.

Υλοποίηση κατεδάφισης με την τήρηση της προβλεπόμενης από το τεύχος δημοπράτησης και τις κείμενες διατάξεις διαδικασία .

Ακολουθεί η απομάκρυνση και ανακύκλωση των υλικών –αποβλήτων των κατεδαφίσεων ΑΕΚΚ που θα προκύψουν από την κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων , στο πλαίσιο συνεργασία που διαμορφώνεται υπό την Γενική Γραμματεία Συντονισμού διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία θα μας γνωστοποιηθεί αρμοδίως.

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin