18.9 C
Σάμος
25/04/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Οι Αστυνομικοί της Σάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, με σκοπό να ενημερώσουν σχετικά με την υποστελέχωση της υπηρεσίας.

Η πρόεδρος της Ένωσης, κ.Μαρία Μαυρίδου, περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διεύθυνση αστυνομίας Σάμου σε προσωπικό, ένα πρόβλημα το οποίο όπως τόνισε υφίσταται μονίμως τα τελευταία έτη με αποτέλεσμα να δημιουργεί πλειάδα άλλων.

Αναφορά έγινε και στις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό πχ. όπως ,το ετήσιο service των μηχανών ΔΙΑΣ έγινε με χορηγία, περιπολικά είναι ακινητοποιημένα, αλεξίσφαιρα και κράνη δεν υπάρχουν στην υπηρεσία.

“Η οργανική δύναμη είναι η κατά 25% μόνιμα ελλειμματική οργανική δύναμη της Δ.Α. Σάμου, ήτοι -228- αστυνομικοί υπάρχουσα δύναμη αντί -304- αστυνομικοί της προβλεπόμενης οργανικής” τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα η κ. Μαυρίδου επισήμανε: « Το Νοέμβριο του 2016 είχαμε 8 κλοπές. Τον Νοέμβριο του 2019, 25 κλοπές κυρίως με παραβίαση-διάρρηξη . Μιλάμε για αύξηση 300% και ο ίδιος αριθμός αστυνομικών καλείται να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα».

Η κ. Μαυρίδου, ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου να σταθεί δίπλα τους και να ζητήσουν μαζί ουσιαστική ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου για μόνιμες μεταθέσεις, αφού πλέον είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων τους.

 

Related posts

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Καστελλόριζο

admin

Σάμος: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

admin

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας Σάμου : Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Πυθαγόρειο και στη Χώρα Σάμου

admin

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου ενισχύει το Παντοπωλείο Αγάπης

admin

Θλίψη στο Λιμενικό Σώμα για την ξαφνική απώλεια ενός ακόμη στελέχους του

admin

Δυο τροχαία ατυχήματα στη Σάμο την Τρίτη – Τραυματίες στο Κοκκάρι και στους Μυτιληνιούς

admin

Συλλήψεις για φθορές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin

Θεσσαλονίκη- Κινητοποίηση του Λιμενικού για την ανάσυρση 52χρονης από τη θάλασσα

admin