24.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου συμμετέχουν σε Έκθεση στη Πολωνία

Κατόπιν  προσκλήσεως  του Πολωνό – Ελληνικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, οι Δήμοι Ανατολικής & Δυτικής Σάμου  έχουν τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουν στην Έκθεση  εορτασμού των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης, στην πόλη  Βρότσλαβ της Πολωνίας!

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου διοργανώνονται υπαίθριες εκθέσεις με τίτλο «GREEK NATIOANAL UPRISING 1821-1830» σε τέσσερις πολωνικές πόλεις Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Σέτσιν και Γκντίνια.

Οι εκθέσεις  πραγματοποιούνται, με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα του Δήμου του Βρότσλαβ, με την τιμητική υποστήριξη του Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Βαρσοβία και των Προέδρων των αντίστοιχων πόλεων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης  και την ελληνική τηλεόραση.

Ο εορτασμός θα γίνει με έναν μεγαλειώδη και αριστοκρατικό τρόπο, εγγυημένο από εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες, ειδικούς στην ιστορία και τον πολιτισμό και όλους τους άλλους ανθρώπους που θα λάβουν μέρος σε αυτό.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των αρχών της πόλης του Βρότσλαβ, το Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνική Κοινότητα του Βρότσαλβ ανέλαβαν να οργανώσουν μια τριήμερη (3) γιορτή της ανάκτησης  της ανεξαρτησίας της Ελλάδας  στο οποίο και προσκαλέστηκαν οι δήμοι της Σάμου!

Το πρόγραμμα των επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί ξεκινούν σήμερα  17 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσουν έως  19 Σεπτεμβρίου με το σύνθημα «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ» – «WE ARE ALL GREEKS»

Η  συμμετοχή μας στην Έκθεση συμβάλλει στα μέγιστα στην τουριστική προβολή του τόπου μας εφόσον τα λογότυπα και το διαφημιστικό υλικό της αποστολής των  Δήμων μας και του νησιού μας θα προβληθούν σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας (αστική συγκοινωνία), καθώς θα υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη από την Πολωνική Τηλεόραση (περιφερειακή και εθνική) αλλά και την Ελληνική Τηλεόραση ΕΡΤ3.

Η από κοινού αποστολή εκπροσώπων των  δήμων μας, της Αντιδημάρχου Ανατολικής Σάμου, κας Δέσποινας Κάιλα, της Γενικής  Γραμματέως του  Δήμου Δυτικής Σάμου, κας Ιωάννας Πατρώνη και του Προϊσταμένου του Τμήματος Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Κωνσταντίνου Κτίστου, αλλά και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στοχεύουν στο να υπάρξει μια προωθητική προσπάθεια ανάδειξης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων όπως είναι η ιστορία μας, η γαστρονομία, ο πολιτισμός και οι μοναδικές  φυσικές ομορφιές του νησιού μας!΄

 

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin