22.9 C
Σάμος
18/04/2024
Πολιτικά

Οι επικρατέστεροι υποψήφιοι της ΝΔ για την Σάμο

Η πανθομολογούμενη ως ευρεία νίκη της Ν.Δ. στις επικείμενες εθνικές εκλογές του Ιουλίου, ύστερα από την άνετη επικράτηση στις ευρωεκλογές, δημιουργεί νέες καταστάσεις στην οδό Πειραιώς, αφού πάρα πολλά στελέχη ζητούν πλέον να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη των εκλογικών αποτελεσμάτων, η Ν.Δ. βρίσκεται μια ανάσα από την αυτοδυναμία. Ηδη, οι πρώτες εκτιμήσεις -από μετρήσεις που έγιναν αποσπασματικά- εν όψει του β’ γύρου των περιφερειακών εκλογών, δείχνουν ότι η τάση του εκλογικού σώματος είναι να «σπρώξει» το σημερινό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς μία άνετη αυτοδυναμία.

Αυτό σημαίνει ότι η Ν.Δ. θα υπερδιπλασιάσει τον αριθμό των βουλευτών της – πράγμα που οδηγεί σε συνωστισμό στελεχών για το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.

Η ηγεσία της Ν.Δ. δεν σκοπεύει να κινηθεί βιαστικά, αφού η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να μεταθέσει τις εκλογές από τις 30 Ιουνίου για τις 7 Ιουλίου δίνει κάποιο χρόνο στην Πειραιώς να κάνει προσεκτικές επιλογές, αλλά και να αποφύγει τυχόν έντονες αντιδράσεις από «κομμένους» των ψηφοδελτίων. Ετσι, ο σχεδιασμός προβλέπει την ανακοίνωση σε δόσεις των υποψηφίων, όπως συνέβη την Παρασκευή με τη δημοσιοποίηση οκτώ στελεχών και προσωπικοτήτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο του εκλογικού σώματος.

Σιγήν ιχθύος τηρούν προς το παρόν οι πάντες στη Ν.Δ. για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με μοναδική επισήμανση ότι πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.

O Ελεύθερος Τύπος σημειώνει για το Βόρειο Αιγαίο.

› Στη Λέσβο υποψήφιος είναι πάλι ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ ακούγεται και ο έμπειρος δημοσιογράφος Θεόφραστος Οικονομίδης. Πιθανοί υποψήφιοι ο Παύλος Βογιατζής και ο Δηµήτρης Παπαγιαννίδης.

› Στη μονοεδρική Σάμο τη μάχη θα δώσει ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης«Κλειδωμένη» θεωρείται και η υποψηφιότητα της Ιωάννας Καραγιάννη, ενώ ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Στεφανή και του Μάνου Λογοθέτη.

› Στη Χίο θα είναι ο βουλευτής Νότης Μηταράκης. Πληροφορίες αναφέρουν τον Αιµιλιανό Ευαγγελινό, τον Κωνσταντίνο Τροµπούκη και τον Χαράλαµπο Μπουρνιά. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο Νίκος Αταλλιώτης.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin