23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Οι Εργαζόμενοι του Κ.Υ Καρλοβάσου για την παραίτηση του Γ.Υφαντή

Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Καρλοβασίου Σάμου εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου και συγχρόνως Διευθυντή του Κ.Υ στο Γ. Νοσοκομείο Σάμου για κάλυψη επιτακτικών αναγκών γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα ο κ. Υφαντής να υποβάλει την παραίτηση του .

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζόμενων

Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Καρλοβασίου Σάμου εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την μετακίνηση του μοναδικού παιδιάτρου και συγχρόνως Διευθυντή του ΚΥ Καρλοβασίου στο Γ. Νοσοκομείο Σάμου για κάλυψη επιτακτικών αναγκών, κατόπιν της με Αρ. Πρωτ. ΔΑΑΔ/57281 της 17-10-2019 σχετικής απόφασης της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ,  γεγονός που οδήγησε σε παραίτηση τον μοναδικό παιδίατρο της ΠΦΥ στο νησί.

Είναι γνωστό, ότι οι επιτακτικές ανάγκες του Γ. Νοσοκομείου Σάμου υφίστανται και υπάρχουν επί μια ολόκληρη δεκαετία καθώς και ότι ο παιδίατρος του ΚΥ Καρλοβασίου επί 7,5 συνεχόμενα έτη!!! προσέφερε αποκλειστικές υπηρεσίες στο Γ.Ν. Σάμου, παρά το γεγονός ότι η θέση του είναι στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διατήρηση της λειτουργίας της συγκεκριμένης Κλινικής.

Επίσης, είναι κοινώς γνωστό ότι κατόπιν καταγγελιών ιδιωτών παιδιάτρων, οι οποίοι θεώρησαν πως η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν παιδιατρικής φροντίδας, τους ζημιώνει οικονομικά, συνεργάσθηκαν με γιατρούς που προσέφεραν υπηρεσίες στο Γ.Ν. Σάμου για να πλήξουν προσωπικά το συγκεκριμένο παιδίατρο. Από την πλευρά της η διοίκηση του Γ.Ν. Σάμου, με την αδιαφορία της συνεπικούρησε στην προσπάθεια των ιδιωτών παιδιάτρων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για να αθωωθεί πανηγυρικά. Ωστόσο, κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης αποκαλύφθηκε ότι από το Γ.Ν. Σάμου γινόταν διοχέτευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων μικρών παιδιών, στους ιδιώτες γιατρούς, γεγονός το οποίο –δεόντως- αποσιωπήθηκε.

Επιπλέον, η υπηρετούσα παιδίατρος του Γ.Ν. Σάμου, η οποία ως γνωστόν είναι και ιδιώτης παιδίατρος, ήταν μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του παιδιάτρου του ΚΥ Καρλοβασίου.

Ωστόσο, αν και είναι γνωστά όλα τα παραπάνω, εκδίδεται εντολή μετακίνησης ώστε ο συγκεκριμένος γιατρός να συνεργασθεί και με το ΓΝ Σάμου και με την προαναφερόμενη παιδίατρο! Είναι φυσικό κάθε εργαζόμενος ο οποίος βιώνει μια τέτοια αντιμετώπιση να αναζητά κάθε δυνατό τρόπο αποφυγής της εργασίας σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στο Διευθυντή μας.

Εμείς οι εργαζόμενοι του ΚΥ Καρλοβασίου διαμαρτυρόμαστε για το γεγονός ότι για να λειτουργήσει η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Σάμου, θα πρέπει να μην λειτουργήσει η μοναδική δημόσια και δωρεάν πρωτοβάθμια παιδιατρική μονάδα του νησιού. Εύλογα λοιπόν γεννάται το ερώτημα ποιος επωφελείται από την υποβάθμιση της δημόσιας παροχής πρωτοβάθμιας παιδιατρικής φροντίδας στη Σάμο. Υπογραμμίζεται ότι -ως γνωστόν- κανένας εκ των ιδιωτών παιδιάτρων της Σάμου είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειωτέον, ότι το ίδιο άτομο που καλείται να μετακινηθεί είναι και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας που καλείται να εγκαταλείψει!!! Και όλα αυτά ενώ κατά γενική ομολογία η παρουσία του στη διεύθυνση του ΚΥ έχει οδηγήσει στην ουσιαστική αναβάθμιση του ΚΥ, με επισκεψιμότητα πολιτών ακόμα και από την ανατολική Σάμο καθώς και στην επίτευξη πνεύματος ομόνοιας μεταξύ των εργαζομένων.

Διαμαρτυρόμαστε για την κατάφωρη και αδικαιολόγητη προσπάθεια υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας δημόσιας και δωρεάν παιδιατρικής φροντίδας στην περιοχή μας. Στο ΚΥ Καρλοβασίου προσέρχονταν παιδιά από όλη τη Σάμο. Η ετήσια κίνηση παιδιατρικών περιστατικών ανέρχεται σε περίπου 4.400 περιστατικά που τώρα δεν θα έχουν αυτή την δυνατότητα. Ζητούμε την δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που δικαιούμαστε ισότιμα με τους υπόλοιπους Έλληνες φορολογούμενους.

 

  • ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ .
  • ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΉ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝ ΣΑΜΟΥ.
  • Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΩΝ.
  • ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ «ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ» ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
  • ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΠΦΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΝ ΣΑΜΟΥ.
  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ.

 

Οι εργαζόμενοι του ΚΥ Καρλοβασίου

Related posts

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin