20.9 C
Σάμος
18/04/2024
Πολιτιστικά

Οι Encardia σε Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο

Έναν κύκλο εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή. Ανταποκρινόμενη στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού να ενεργοποιήσει το δύσκολο αυτό καλοκαίρι τους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της χώρας, η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο νέο θεσμό Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός με μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύει το πολυεπίπεδο καλλιτεχνικό της στίγμα, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη.

Από τις 18 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, 20 διαφορετικά προγράμματα μουσικής, όπερας, οπερέτας, χορού και αφιερώματα έρχονται σε 70 αρχαιολογικούς χώρους, σε συνολικά 111 παρουσιάσεις. Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι εκδηλώσεις σηματοδοτούν την επιστροφή στη σχέση μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.

Για το νησί της Λέσβου διοργανώνεται στις 21 Αυγούστου Συναυλία του μουσικού συνόλου Encardia στο Κάστρο Μυτιλήνης στις 20.30 το βράδυ. Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί την επόμενη μέρα 22 Αυγούστου και ίδια ώρα.

Στις 24 και 25 Αυγούστου, θα δοθεί συναυλία από μουσικού συνόλου Encardia στον αρχαιολογικό χώρο του Εμποριού στη Χίο και στις 26 και 27 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Μυτιλήνης (ολόκληρο 3€, μειωμένο 2€). Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, μέσω του διαδικτυακού τόπου digitalculture.gov.gr.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Related posts

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin