18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο μελισσοκομίας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την προηγούμενη εβδομάδα (15-19/4ου), η επιμόρφωση των μελών του μελισσοκομικού συνεταιρισμού Σάμου, σε θέματα μελισσοκομικών χειρισμών και βασιλοτροφίας. Το σεμινάριο παρακολουθήσαν περίπου 80 μελισσοκόμοι της Σάμου και περιλάμβανε θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

Η δράση αυτή έγινε στα πλαίσια της σύμβασης «Παροχή Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικής βοήθειας στους Μελισσοκόμους της Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, για την βελτίωση της μελισσοκομικής τους επιχειρηματικότητας», μεταξύ της ΠΕ Σάμου και του Τμήματος Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Εντός του έτους, θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις, όπως σεμινάριο για την αντιμετώπιση των ασθενειών των μελισσοσμηνών, γενετική ταυτοποίηση και βελτίωση των μελισσών, ανάλυση δειγμάτων μελιού για τη σύσταση φακέλου πιστοποίησης του μελιού Σάμου, ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ – PGI) και συμμετοχή παραγωγών σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Επίσης, σε συνεργασία με το Τμ. Επιστήμης τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν στις 6/4/2019 στον Εύδηλο Ικαρίας και στις 20/4/2019 στο Μαλαγάρι Σάμου, ενημερωτικές συναντήσεις για το πρόγραμμα «Ταυτοποίηση αυθεντικότητας και ενίσχυση ανταγωνιστικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα της ΠΒ  Αιγαίου».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν αρκετές επιχειρήσεις του πρωτογενή τομέα καθώς και μεταποιητικές μονάδες των νησιών μας, δίνοντας ταυτόχρονα δείγματα των προϊόντων τους, για ταυτοποίηση της αυθεντικότητας τους. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η έκδοση ηλεκτρονικού πιστοποιητικού αυθεντικότητας, που θα συνοδεύει τα προϊόντα «από το χωράφι στο ράφι» και θα μπορεί εύκολα να ενημερώσει τον καταναλωτή για την αυθεντικότητα και την προέλευση τους.

Related posts

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin