14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Δήμος

Ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ «Ηραία Πυθαγόρεια»

Με την εντυπωσιακή πομπή των γυναικών στον κεντρικό δρόμο και τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο λιμάνι του Πυθαγορείου ολοκληρώθηκε το 12ο Φεστιβάλ «Ηραία Πυθαγόρεια».

Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του και οι εικόνες του φεστιβάλ κάνουν τον γύρω του κόσμου μέσα από το διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές καλύψεις, διαφημίζοντας το νησί της Σάμου στα πέρατα της γης.  Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες η θεατρική αναπαράσταση της αρχαίας εορτής στο Ηραίον και η μουσική ξενάγηση στα τραγούδια των αιώνων, που έγινε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων στο Πυθαγόρειο.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς και υποστηρίχθηκαν από την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ενώ τέθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η διεθνείς αναγνώριση του φεστιβάλ έχει επισημοποιηθεί και από την Εθνική Επιτροπή της UNESCO η οποία κατ’ επανάληψη έχει θέσει το φεστιβάλ υπό την αιγίδα της.

Ο Δήμος Σάμου ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ, τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους υποστήριξαν οικονομικά την όλη προσπάθεια.

Φωτογραφία  Μανώλης Ζάννης.

Related posts

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin