21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Οπτικά Ελευθερίου – ulook.gr – Πώς θα διατηρήσετε τα γυαλιά σας σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό

Τι πρέπει να κάνετε:

  1. Να χρησιμοποιείτε μια προστατευτική θήκη όταν δεν τα φοράτε

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ταξιδεύετε. Ίσως είναι εύκολο να ρίξετε τα γυαλιά σας σε μια πλαϊνή τσέπη χωρίς τη θήκη, αλλά αποφύγετε τον πειρασμό! Χρησιμοποιώντας μια θήκη, θα αποφύγετε να γεμίσετε με χαρακιές τους οφθαλμικούς φακούς σας ή να παραμορφώσετε το σκελετό των γυαλιών σας μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε.

  1. Καθαρίζετε τα γυαλιά σας καθημερινά

Αυτό φαίνεται προφανές, αλλά είναι εύκολο να το ξεχάσουμε! Για γυαλιά οράσεως ψεκάστε πάνω στο πανάκι και έπειτα καθαρίστε τους οφθαλμικούς φακούς. Στα γυαλιά ηλίου καθαρίστε τους φακούς μόνο με το ειδικό πανάκι μικροϊνίων που συνοδεύει τα γυαλιά. Θυμηθείτε να δώσετε κάποια προσοχή στα επιρρίνια, τα οποία μπορούν να συσσωρεύσουν βρομιά, έλαια από το δέρμα σας ή και μακιγιάζ  στις γυναίκες!

Πώς διατηρείτε τα γυαλιά σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό
  1. Χρησιμοποιείτε και τα δύο χέρια όταν βγάζετε τα γυαλιά σας

Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε μόνο ένα χέρι καθώς αυτό πιθανώς να παραμορφώσει τα μπράτσα των γυαλιών σας, προκαλώντας χαλάρωση με αποτέλεσμα τα γυαλιά σας να γλιστρούν. Με τη χρήση δύο χεριών αποφεύγετε να χαλαρώσετε τις βίδες, οι οποίες εάν πιεστούν πολύ μπορεί να μην επιδιορθώνονται!

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

  1. Μην φοράτε γυαλιά στην κορυφή του κεφαλιού σας

Παρόλο που τα γυαλιά φαίνονται να ταιριάζουν τέλεια εκεί και λειτουργούν ως προσωρινή στέκα για τα μαλλιά σας, προσπαθήστε να αποφεύγετε αυτό. Μπορεί να στραβώσουν οι βραχίονες των γυαλιών σας και το μπροστινό μέρος του σκελετού με αποτέλεσμα να <<ανοίγει>>ο σκελετός και να μην επανέρχεται μετά. Ακόμα χειρότερα μπορεί να σας πέσουν τα γυαλιά.

Επιπλέον φθορές προκαλούνται και στις επιστρώσεις των φακών λόγω προϊόντων styling για μαλλιά ή ακόμη και από βρεγμένα μαλλιά με θαλασσινό νερό, τα οποία έρχονται σε επαφή με τα γυαλιά όταν τα φοράμε στο κεφάλι.

  1. Μην τα καθαρίζετε τους φακούς σας με ρούχα, χαρτοπετσέτες ή χαρτομάντιλα

Όταν παρατηρήσετε ότι οι φακοί σας είναι θολοί, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση των ρούχων σας. Υλικά όπως ρούχα, χαρτοπετσέτες ή χαρτομάντιλα είναι πολύ σκληρά και μπορούν πραγματικά να γρατσουνίσουν τους φακούς σας. Χρησιμοποιήστε μόνο το πανί μικροϊνών που συνοδεύει τα γυαλιά σας.

  1. Μην αφήνετε τα γυαλιά σας στον ταμπλό του αυτοκινήτου

Ο ήλιος από το παράθυρο μπορεί να βλάψει τις επιφάνειες των φακών ή ακόμα και να λιώσει πλαστικά πλαίσια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επίσης δεν αφήνουμε τα γυαλιά μας ούτε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου καθώς και εκεί αναπτύσσεται μεγάλη θερμοκρασία αντ΄ αυτού θα μπορούσατε να τα βάλετε κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου.

Έχετε Ερωτήσεις;

Mην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ. Το εκπαιδευμένο προσωπικό μας, αλλά και ο ειδικός Οπτικός – Οπτομέτρης είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία έχετε.

Οπτικά Ελευθερίου
Ιπποκράτη Ζαίμη, Νέο Καρλόβασι, Σάμος, Ελλάδα
Τηλ.22730 38265
Email: info@ulook.gr

Related posts

«Μοσχάτο άσπρο» από τη Σάμο: Ένα κρασί με «ταυτότητα»

admin

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin