20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Οργή Μητσοτάκη για την στάση του Περιφερειάρχη – Μουτζούρης «Πάρτε τα ΜΑΤ θα θρηνήσουμε θύματα»

 

Έκκληση για απόσυρση των ΜΑΤ και διακοπή των εργασιών για τις νέες δομές έκανε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προς την Κυβέρνηση «θα θρηνήσουμε θύματα» φέρεται να είπε κατακρίνοντας τους χειρισμούς της Κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ απέναντι στον λαό των νησιών.

Πριν απο λίγο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κόσμο μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook «Απο χθές το βράδυ καλέσαμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ, να αναστείλει την πρόοδο των εργασιών για τις νέες δομές και εν συνεχεία να συζητήσουμε απο μηδενική βάση το ολο πρόβλημα με τους μετανάστες στις τρείς νήσους μας, ώστε να επέλθει καταλλαγή και να επανέλθουν οι κάτοικοι στις εργασίες τους μετά την βία που υπέστησαν.

Σήμερα το μεσημέρι επαναλάβαμε την πρόταση μας στην Κυβέρνηση και εν συνεχεία προβήκαμε σε ανάλογες δηλώσεις στα μέσα ενημερώσεως. Πραγματικώς ευελπιστούμε!» έγραψε.
Απο την πλευρά της Κυβέρνησης μέχρι στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στάσης καθώς τα επεισόδια συνεχίζονται και με σκληρότητα επιτίθενται στον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα κυβερνητικά στελέχη όπως φαίνεται δεν τολμάν να πάνε κόντρα στον χειρισμό του Πρωθυπουργού. Παρά την παραίτηση των ΝΟΔΕ Σάμου και Χίου κανένας κυβερνητικός βουλευτής ή πολιτευτής δεν έχει διαχωρίσει την θέση του ακόμα ή δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα με δηλώσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά θυμωμένος με την στάση που κρατά ο Περιφερειάρχης να βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών ενώ και οι Δήμαρχοι δέχονται κριτική για την στάση τους.

 

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin