21.7 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Ο δήμος Δυτικής Σάμου για τις σχολικές μονάδες

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς και τους μαθητές ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προβλεπόμενες μελέτες και εργασίες αποκατάστασης των ζημιών όλων των κτιρίων των σχολικών βαθμίδων με στόχο να είμαστε έτοιμοι στο άνοιγμα των σχολείων.
Συγκεκριμένα :
• Οι Παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί και χωρίς να παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα είναι έτοιμα να λειτουργήσουν.
Για τα σχολεία Α΄θμιας εκπαίδευσης της διοικητικής μας περιφέρειας:
• Σχολείο Πλατάνου : έχουν εγκατασταθεί 2 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και προχωράει η ανάθεση της μελέτης για την αποκατάσταση των εργασιών αυτών,
• Σχολείο Κουμεϊκων : έχει εγκατασταθεί 1 κοντέινερ για το διθέσιο δημοτικό και για το νηπιαγωγείο και έχουν εξασφαλισθεί 2 χώροι για την προσωρινή στέγαση των μαθητών. Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη αποκατάστασης και μας έχει ήδη δοθεί η προμελέτη.
• Σχολείο Λέκας: Η αποκατάσταση του σχολείου ολοκληρώνεται άμεσα και εάν παραστεί αναγκαίο υπάρχει και η λύση για στέγαση των μαθητών στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου.
• Σχολείο Κοντακαιϊκων : έχουν τοποθετηθεί 2 κοντέινερ για 2 βάρδιες διδασκαλίας (πρωί και απόγευμα ) και αναμένονται άλλες 4 αίθουσες διδασκαλίας .Η ανάθεση της μελέτης έχει δρομολογηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών.
• Πορφυριάδα Σχολή , 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου : έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στον εξωτερικό χώρο , τοποθετούνται ειδικά κιγκλιδώματα και έχει δρομολογηθεί ειδική μελέτη για το συγκεκριμένο κτίριο δεδομένου ότι η Πορφυριάδα Σχολή είναι κτίριο διατηρητέο.
Τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία έχουν ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ και δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα.
Όσον αφορά τις σχολικές μονάδες της Β’ θμιας εκπαίδευσης:
• Ολοκληρώνονται οι μικροεπισκευές στο Λύκειο Μαραθοκάμπου για να συστεγασθούν για όσο καιρό χρειαστεί οι μαθητές του Γυμνασίου Μαραθοκάμπου.
Στο Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου θα γίνουν εκτεταμένες επεμβάσεις τόσο στην τοιχοποιία όσο και στην στέγη του κτιρίου ενώ ταυτόχρονα προχωράει η διαδικασία της ανάθεσης της μελέτης.
• Στο Γυμνάσιο , Λύκειο και ΓΕΛ Καρλοβάσου δεν υπάρχουν προβλήματα από τον σεισμό.
Οι όλες εργασίες γίνονται με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σε συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Ας σημειωθεί ότι μηχανικοί του υπουργείου έχουν επισκεφτεί τρεις φορές τις σχολικές μας μονάδες και θα μας δοθεί γραπτή ενημέρωση για όλα αυτά.
Στόχος και μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η διασφάλιση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin