10.6 C
Σάμος
21/01/2022
Δήμος

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Με δελτίο Τύπου ο Δήμος Δυτικής Σάμου εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου:

Αναλυτικά:

Έχοντας ανακοινώσει επίσημα το Υπουργείο Παιδείας  τις βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση , η φετινή χρονιά για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Η μεταρρύθμιση της Υπουργού Παιδείας με την  εφαρμογή της ελάχιστης βάση εισαγωγής σε συνδυασμό με την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει το νησί μας , λειτούργησε ως καταπέλτης για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο επίσημος αριθμός των εισακτέων για τα 3 τμήματα των σχολών του Καρλοβάσου είναι σε σύνολο 201 φοιτητές σε σχέση με τους 950 που έχει την δυνατότητα να απορροφήσει.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανησυχητικά ήταν όμως και αναμενόμενα για όλα τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια κάποια εκ των οποίων φέτος βρέθηκαν με μονοψήφιο αριθμό φοιτητών και άλλα χωρίς κανέναν.

Η φετινή απόφαση της Υπουργού Παιδείας σε συνδυασμό με τον νόμο Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η αναγνώριση των ιδιωτικών κολεγίων και η ανωτατοποίηση  των τεχνολογικών ιδρυμάτων  λειτούργησαν ως  συντελεστές στο δραματικό χαρακτήρα της εικόνας του ακαδημαϊκού χάρτη.

Το χειρότερο όλων είναι ότι 16 τμήματα έμειναν χωρίς εισακτέους και 40.000 + υποψήφιοι εκτός αυτών.

Οι συνέπειες χτύπησαν και το Πανεπιστήμιο μας και κατ΄ επέκταση την πόλη μας, το νησί μας!

Είναι φυσικό να υπάρχει ανησυχία για το μέλλον του Πανεπιστημίου αλλά και για τις τοπικές οικονομίες όλες της περιφέρειας.

Διαβλέποντας τα προβλήματα , ο Δήμος Δυτικής Σάμου αντέδρασε έγκαιρα και έφερε το θέμα τόσο στο δημοτικό του συμβούλιο αλλά και στα περιφερειακά του όργανα με εξειδικευμένους προτάσεις ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα στα αντικίνητρα που ήδη υπάρχουν σε βάρος των Περιφερειακών Πανεπιστημίων , φτάνοντας ακόμη και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από την πρώτη στιγμή όχι μόνο  για την διατήρηση του Πανεπιστημίου που θεωρείτε αυτονόητη μιας και η ίδρυσή του έγινε για καθαρά εθνικούς λόγους, αλλά για την ενίσχυσή  του και την  θωράκισή του  από πάσης φύσεως  κίνδυνο.

Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά πανδημίας που σφράγισε τις πόρτες της διά ζώσης μάθησης και έχοντας σε εξέλιξη τις εργασίες αποκατάστασης όλων των τραυματισμένων από το σεισμό κτιρίων , ενημερώνουμε ότι κτιριακά το Πανεπιστήμιο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί   τους νεοεισαχθέντες.

Επιβάλλετε όλες αυτές οι αρνητικές  συνέπειες να προβληματίσουν το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση και αναμένουμε άμεσα διορθωτικές κινήσεις που να διασφαλίσουν το μέλλον των περιφερειακών πανεπιστημίων και δει  του ακριτικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Παρόμοια άρθρα

Tο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Επαναλειτουργία του γραφείου εξυπηρέτησης για την ψηφιακή πλατφόρμα του arogi.gov.gr

admin

Παρέμβαση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τα σεισμόπληκτα ετοιμόρροπα σπίτια στους οικισμούς

admin

Eπιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού για την Καθολική Εκκλησία Σάμου

admin

Κατάληψη στο Γενικό Λύκειο Καρλοβάσου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα επανασύνδεσης ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά

admin

Τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο για εκλογή Προεδρείου-Οικονομικής Επιτροπής & Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

admin

Κλειστός ο δρόμος απο Ρεματάκι Πυθαγορείου προς την Μαρίνα λόγω κατολίσθησης

admin

Ξανά προς χρήση το Κλειστό Γυμναστήριο Πυθαγορείου

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα